December 6

Berea şi pozele compromiţătoare

Mie nu-mi place să mi se facă poze. Arareori mă mulţumeşte cum ies în ele, nu sunt nici vreo miss ceva şi deloc fotogenică şi există doar vreo doi ori trei oameni care mi-au făcut poze mişto în viaţa asta, parte şi pentru că mă cunosc suficient de bine încât să fiu chiar eu în pozele alea. Restul celor reuşite le pun pe seama norocului.

Cum particip destul de mult la evenimente la care se produc kile de poze, făcute cu te miri ce telefon, mă trezesc uneori în situaţia de a mă deztăgui ori chiar a solicita fotografilor de ocazie să scoată naibii pozele în care cine ştie cum sunt prinsă. Apropo, e de bun simţ să nu pui poze cu alţii în ipostaze în care ţie nu ţi-ar plăcea să apari. În principiu, mi se pare şi o încălcare a initimităţii, dar asta e un alt subiect.

Taman pentru că simpatizez aşa de tare cu nepublicarea ipostazelor nefericite în care poţi surprinde o persoană, mi se pare genială ideeea de promovare pe care au avut-o cei de la Del Campo Nazca Saatchi & Saatchi pentru berea Norte, şi anume Photoblocker. Voila de vedeţi cum funcţionează:

Practic, e un recipient pentru răcit berea, branduit, desigur, căruia i-a fost adăugată proprietatea de a bloca bliţurile aparatelor foto, bliţuri fără de care ceea ce se întâmplă la club rămâne naibiului la club!

Mi-a plăcut foarte foarte tare ideea şi cred că o să aibă succes la public. Probabil la noi n-o să apară fiindcă vedetelor autohtone le place la nebunie să pozeze prin cluburi, în ipostaze mai mult sau mai puţin decente dar, cu siguranţă, suficient de scandaloase pentru a oferi un subiect tabloidelor. Chiar şi atunci când nu există nici un subiect!

PS între timp m-am documentat şi am aflat că ar exista şi un spray care are proprietăţi de genul ăsta şi că ar merge folosit mai ales de şoferi pentru ca aparatele foto ale radarelor să nu le poată înregistra numărul. Mie mi se pare mai utilă ideea celor de la Norte, dar asta e pentru că bere mai beau dar de condus, până acum, niciodată :)


Tags: , , , ,
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 06/12/2011 by ruxandra in category "PR sau piar

14 COMMENTS :

 1. By adicristea on

  Unde mai pui ca spray-ul ala dat pe placutele de inmatriculare e si ilegal :).

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   o fi, dar atata timp cat se vinde pe o multime de site-uri… si, oricum, il detecteaza politistii?! romani?! nu m’as baza pe asta :)))

   Reply
 2. By Lucian on

  Este mişto dar e o chestie de gusturi şi de ceea ce vrei să “dai din casă”.
  Pentru mine, de exemplu, un astfel de dispozitiv ar fi inutil din simplul motiv că nu prea mă aflu efectiv în situaţii compromiţătoare. Dacă vreau să-mi fac de cap şi să-mi torn alcool în cap (asta e prima situaţie compromiţătoare care-mi trece acum prin minte), apăi îmi iau băutură acasă şi mi-o torn în cap. La fel şi cu înşelatul (deşi, din nou, nu se aplică).

  Ideea şi campania… da, primesc aprecieri per ansamblu :).

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   nu e vorba musai de poze compromitatoare ca cele prezentate in clipuri… adica (nici) la mine nu e. dar pana la urma si o poza in care te strambi sau apari nush cum iti compromite imaginea, chiar daca nu duce la divort, concediere sau mai stiu eu ce dezastru.

   Reply
 3. By Serafim on

  Există o singură problemă… activarea în cascadă. Să presupunem că sunt vreo 5-10 persoane cu astfel de Norte Photoblocker într-un bar. Cineva face o poză unuia dintre ei, Photoblocker-ul lui se activează și dă un “anti-bliț” de ăla care la rândul lui activează încă 2 de la alții care la rândul lor… Da, dacă ești singurul utilizator, e fain. Altfel, mă tem că nu mai e așa haios. Blitz-uri care se activează și se reactivează în cascadă pot duce rapid la interzicerea lor în cluburi și cam în orice fel de locuri publice.

  Reply
 4. By adicristea on

  Imposibil asta, toata smecheria cutiutei sta in vopseaua reflectorizanta. Practic, ea atrage si respinge lumina, astfel incat in poza o sa prinzi doar lumina in momentul respingerii. Este imposibil ca acel Photoblocker sa trimita o unda atat de puternica unui alt Photoblocker.

  Reply
 5. By Serafim on

  Eh, dacă e doar de reflectorizant, nu-i rău. Mă gândeam că are ceva activ. Nu de alta, dar o oglindă blochează fotografia doar daca este aliniată cu blitz-ul și are suprafață suficient de mare. Dacă fotografiezi dintr-un unghi de vreo 15 grade să zicem, iese perfect. Testată recent.

  Reply
 6. By Daniel on

  singurul spray care poate masca numerele de inmatriculare este cel cu vopsea:) in rest nu exista inca nimic “transparent” care sa pacaleasca noile radare care au camera HD si te pozeaza de la peste 1km :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *