December 1

Săptămâna cu daruri printre rânduri: azi, muzica românilor

Nu cred că sunt o naţionalistă, fiindcă acum îmi pare rău că mi-am ratat şansa de a fi plecat din România cu zece ani în urmă. Totuşi, pentru că sunt conştientă că pretextul pe care mi l-am oferit atunci pentru a refuza şansa emigrării e doar un pretext, mă gândesc că, bună, rea, cum e, mie îmi place România.

Îmi plac locurile şi liniştea de la sat, îmi plac prietenii mei români care sunt mai frumoşi decât prietenii lor din alte ţări, îmi place că aici e acasă. Sigur, nu-mi plac o groază de lucruri, alea de care mă lovesc aproape zilnic, dar îmi imaginez că nici prin Canada (locul unde ar fi trebuit să ajung dacă nu spuneam “pas!”) nu e totul perfect. Şi ştiu că mi-ar fi fost prea dor de casă şi probabil că aş fi rugat toţi prietenii să-mi trimită ce muzică a mai apărut, iar când aş fi ascultat Balada lui Porumbescu ori pe Gheorghe Zamfir probabil mi-ar fi dat lacrimile.

Acesta e motivul pentru care astăzi, împreună cu MasterCard, vă ofer trei CD Box-uri cu cele mai frumoase piese interpretate de marele artist român. Pentru că să ai o zi liberă e bine, să ai un weekend prelungit e şi mai bine, dar să-ţi reaminteşti de ce te bucuri că trăieşti în ţara ta, măcar odată pe an, e nepreţuit!

Şi, da, conform obiceiului, pentru a câştiga unul dintre cele trei daruri, aş vrea să-mi spuneţi, la comentarii, de ce ne place România. Măcar astăzi să vorbim doar de bucuria de a fi român!

IMPORTANT

Mâine, blogul printre rânduri împlineşte frumoasa vârstă de un an, motiv pentru care am decretat aceasta Săptămâna cadourilor pentru cititori fiindcă simt nevoia să vă mulţumesc cumva pentru că îmi sunteţi alături, că citiţi, comentaţi, recomandaţi şi toate cele, iar de ieri şi până vineri, inclusiv, puteţi câştiga în fiecare zi un alt cadou.

Atfel, luni am avut un bestseller cu autograful autorului, marţi am avut vouchere de la sosetaria.ro, iar ieri am oferit câte un produs de la Mio Bio, prin tragere la sorţi, celor care mi-au împărtăşit cum se relaxează după o zi grea. Câştigătoarele sunt Cătălina, Rococo şi Andreea! Felicitări, sper să vă bucuraţi de răsfăţurile de la Mio Bio :)


Tags: , ,
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 01/12/2011 by ruxandra in category "de suflet", "dinRomania

6 COMMENTS :

 1. By Monica on

  Eu am vrut sa plec de multe ori din Romania, mai ales ca aveam la cine merge, dar niciodata nu am avut acel curaj nebun de a parasi Romania. Aici e ACASA pt mine. Imi place pt ca atunci cand ma duc acasa la parintii mei simt ca Romania are farmec. Ca acolo in N Moldovei Romania e atat de Romania mea! Imi place Romania ca desi a suferit mult si inca sufera nu renunta la lupta. Imi place ca Romania desi nu pare, are oameni minunati, oameni inteligenti! Sunt mandra ca sunt roman pentru ca vorbesc o limba frumoasa si grea. Da, e grea limba romana si eu sunt mandra ca nu vorbesc cu greseli atunci cand ma exprim. Sunt mandra de Romania pt ca isi pastreaza traditiile in fiecare zona a ei. Ca Romania are cele mai adorabile accente, in functie de zona. Eu iubesc accentul ardelenilor.

  Pentru ca eu cred ca Romania are cele mai frumoase colinde:)

  Reply
 2. By crinutza on

  “Acolo este tara mea/ Si neamul meu cel romanesc/ Acolo eu sa mor as vrea/ Acolo vreau eu sa traiesc…” spune Tudor Gheorghe intr-una din piesele sale. Si nu pentru ca n-as fi avut ocazia sa plec, adaug eu, ci pentru ca am ales sa traiesc aici.
  Poate e duiosia ce ma cuprinde de fiecare data cand ajung in satul bunicilor si vad casa aia veche, cu ziduri crapate si vita de vie la poarta. Sau poate sentimentul de neegalat de a privi tot podisul Transilvaniei de la Jina (langa Sibiu). Sau linistea ce ma inconjoara pe platoul manastirii Barsana din Maramures. Pentru toate astea, dar nu numai, iubesc Romania :).

  Reply
 3. By Roxana on

  Ma intorceam din Israel. fusese un zbor… nu lung dar incarcat psihic pentru ca femeie singura europeana e foarte suspicios. Si m-au tratat ca pe o infractoare si m-au verificat si rasverificat pe aeroport in Tel-Aviv. Cand am ajuns la ghiseul de Passport Control pe Otopeni, domnul mi-a luat pasaportul si mi-a spus cu inima in glas: Bine-ati venit acasa. Mi-au dat lacrimile si mai ca-mi venea sa-l iau in brate. Nu mi-aduc aminte sa fi avut in alta ocazie un sentiment mai puternic de apartenenta decat am avut atunci. Mi-a luminat seara.Imi place Romania pentru ca ma surprinde mereu si gasesc unde nu m-astept o forma de frumos, imi place Romania pentru ca mi se face dor de ea, imi place Romania pentru ca are sarmale facute de mama, si descantec de deochi spus de buna, imi place Romania ca aici ii am pe Zamfir si pe dna. Ciobanu, pe Irina si pe Oana Pellea, aici am muntii mei, aici am traditii pentru care straini dau bani grei sa vina sa le vada, imi place Romania pentru zgardanele din Maramures si pentru cele mai frumoase vase la Horezu. Imi place Romania pentru ca oricat de schiloditi am fost si oricat ne-au dat la picioare, noi am refuzat sa stam jos, imi place Romania pentru ca traiesc intr-o generatie in care un Iulian vinde limonada sa salveze copii de cancer si imi mai place Romania pentru ca am sufletul plin de ea. Eu sunt parte din Romania si-mi place tare de mine. :)

  Reply
 4. By ruxandra (Post author) on

  va multumesc pentru comentarii, m’au impresionat. Voi sunteti cele trei castigatoare ale CD box-urilor, revin cu mailuri catre voi, dar luni, fiindca acum nu prea am acces la mail.
  Va multumesc!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *