December 22

Monique de pe Lipscani

Am o problemă cu vânzătoarele care nu înţeleg că shoppingul nu e doar despre a cheltui bani ci a te simţi ok cu faptul că faci asta vs. lucruri de care ai sau nu prea ai nevoie. Iar când n-ai neapărată nevoie de a ţâşpea cămaşă albă (eu am, că fac colecţie!) , experienţa trebuie să fie premium.

Ieri am trecut pe Lipscani între două întâlniri. Acolo, la numărul 59, e un magazin care se numeşte Monique. Intru mereu cu plăcere şi cumpăr mereu câte ceva, pentru că au lucruri drăguţe (haine, accesorii) dar, mai ales, pentru că doamna care se ocupă de magazin este cu adevărat fermecătoare.

Monique e un butique în adevăratul sens al cuvântului, e şic, în interior miroase a parfum dar fără să-ţi oprească alimentarea cu oxigen, e cald, iar lucrurile expuse sunt aranjate cu gust şi cu minte, în aşa fel încât în orice colţ sau pe orice umeraş te aştepţi să găseşti ceva drăguţ.

Nimeni nu sare pe tine să te întrebe ce cauţi, dar dacă soliciţi să probezi ceva, o părere bine argumentată îţi este oferită cu zâmbetul pe buze. Pentru cine cumpăraţi? Cum este restul toaletei pe care o s-o purtaţi? şi alte întrebări menite să se asigure că pleci de acolo cu cea mai bună variantă pentru tine.

Ieri am cumpărat două clame oarecât mai glamour şi le-am ales pentru că, deşi simple, ies în evidenţă într-un mod plăcut, mai ales acum, pe părul meu (mai nou) roşcat. Doamna a insistat să le împacheteze – de obicei refuz, pentru că am cel puţin o geantă la mine şi nu încurajez risipa pungilor de plastic – explicându-mi că are pungi de hârtie, nu de plastic iar asta se poate recicla. Mi-a dat şi câteva sfaturi despre cum pot prinde părul cu respectivele accesorii în aşa fel încât să le pun în valoare şi pe ele şi pe mine. M-a cucerit.

Înaintea mea îi explicase unei fete cum se poartă o anumită căciulă, cu lux de amănunte, de ce trebuie trasă mai spre ceafă pentru a balansa forma capului şi de ce fetei i-ar sta bine iar ei nu, pentru că are faţa mică, iar o căciulă de genul acela i-ar umbri toate trăsăturile. Mai devreme, explicase unui domn (chel!) cum se pune în păr un anumit accesoriu, delicios şi ăla, cu pene, şi pe care intenţionasem să mi-l cumpăr, de asemenea, dar am renunţat fiindcă nu-mi dau seama la ce l-aş putea purta!

Cred că acolo am avut parte de cea mai frumoasă experienţă de shopping, cu maniere de pension şi aer parizian. Aşa că vă recomand, oricând, să treceţi pe acolo, chiar dacă nu cumpăraţi ceva, fie şi pentru a vă bucura de experienţa vizitei!

(ştiu că e reclamă, chiar deşănţată, dar mi-a plăcut chiar atât de tare!)

Sursa foto


Tags: , , , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 22/12/2011 by ruxandra in category "De-ale fetelor

6 COMMENTS :

 1. Pingback: Preocupările bloggerilor de sărbători | Pasiuni la 30°

 2. By Monica on

  Cand o sa am drum prin Centru vechi, voi intra.:)

  Cred ca tot tu ai scris despre “nebunia intrebarilor” de la Meli Melo. Eu nu mai intru de multa vreme in magazinele lor pt ca “sar” pe mine si ma scot din minti. Si muuulte magazine sunt “inutile” din cauza asta, desi poate au chestii dragute pe care le as cumpara. Dar atitudinea vanzatoarei face tot pt mine!

  Reply
 3. By Mirabela on

  Te inteleg perfect. Doamna de acolo e super dragutza si intru cu drag in magazin. Mi-am cumparat zilele trecute o brosa si la fel am plecat incantata de experienta de a cumpara de la Monique.

  Reply
 4. By flori on

  este magazinul meu preferat. ai mare dreptate in tot. lucrurile sunt deosebite , chiar ieri mi-am luat o jacheta splendida, o bascuta vesela si vreo 2 brose ;) . nu ai cum sa pleci cu mana goala din magazinul acesta.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   mie imi place foarte mult Monique insasi .. ma rog, nici nu stiu daca o cheama asa, dar doamna e pur si simplu fermecatoare! ar trebui sa faca cursuri de specializare pentru vanzatoare, zau asa! :))

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *