Mi se pare incredibil! În plin centru al Bucureştiului, la Perla, ziua, pe lumină, un tip intră într-un coafor, scoate arma, un pistol, şi trage! Şase răniţi, doi morţi! Pac, pac, pac!

Atacatorul este soţul gelos al uneia dintre coafeze, şofer pe o ambulanţă a Ministerului de Interne, se afla în concediu medical după ce fusese internat la Psihiatrie. E drept, arma lui nu era una din dotare, era arma lui, proprietate personală! Dar oare dacă ar exista un sistem de monitorizare al celor care au armă această dramă n-ar fi putut fi evitată? Nici nu vreau să mă gândesc câţi nebuni au armă cu acte în regulă în ţara asta!

În altă ordine de idei, că, de fapt, despre asta am vrut să scriu, la Realitatea TV a vorbit, în direct, Tudorel Butoi, un psiholog care a făcut carieră în media pentru declaraţii pe care nu le gândeşte, cum ar fi asta: mare parte din victime (ale asalturilor sexuale) sunt niste pitipoance si femei cu caracter de „lelita balcanica???! Femeile ar trebuie sa fie atente pe unde umbla si cu cine intra in vorba, nu sa dea buzna dupa aia la politie c-au fost violate!

Domnul ăsta care are diplomă şi cabinet de psihoterapie s-a dat cu părerea domniei sale pe larg despre eveniment. Personal, mi se pare că abera cu graţie, dar asta e mai puţin important faţă de faptul că a spus că la el la cabinet vin tot soiul de dilii care au tot soiul de porniri când sunt părăsiţi de partener. Băi, nene! Oamenii care au probleme de sănătate mintală sunt oameni bolnavi. Boala creierului e la fel de boală ca cea de inimă, rinichi sau ficat, nu e nimic de râs şi, în nici un caz, unui medic n-ar trebui să i se permită să facă mişto de pacienţii săi în direct la TV!

Alo, Colegiul Psihologilor! Se aude acolo, pe norişorul vostru pufos?!

(foto)

Share: