Tot ce se întâmplă în aceste zile pe scena socio-politică a României mă face să regret, din nou, că acum zece ani, când am avut ocazia să plec definitiv de aici am ales să rămân. Sunt aici, însă, şi, în ciuda instincului (de conservare, cred!), care îmi strigă să fug, nu vreau să fac asta, nu vreau să fiu alungată din ţara mea de o clică de farisei, hoţi, tupeişti şi incapabili.

Aşa că îmi caut motive suplimentare de a rămâne, pentru mine şi pentru toţi care cred acum că nu mai e nimic de făcut. Orice, de la faptul că avem locuri minunate în România, până la motivele pentru care putem să fim mândri de cultura noastră şi, uneori, de oamenii care trăiesc aici. Vreau să strâng cel puţin 100 de astfel de motive, exemple, poveşti, imagini, pentru ca, atunci când ne pierdem speranţa, să ştim că avem, totuşi, de ce să credem că ţara asta poate să fie un loc bun în care să trăieşti, cu demnitate şi bun simţ.

Am făcut o pagina de FB în sensul ăsta, ca să ne fie mai uşor să ne strângem motivele: https://www.facebook.com/DeCeNuPlec – vă aştept (şi) acolo.

Mă ajutaţi?

Share: