Trebuie c-am fost puţin nebună când m-am apucat, de capul meu, să fac un soi de şantier în casă, când, ultradecisă, l-am sunat pe S. şi l-am rugat să meargă cu mine să iau vopsea, trafaleţi, amorsă, mânuşi şi tot ce-i mai trebuie meseriaşului ca să zgrăvească una bucată sufragerie şi, deşi nu era în plan, una bucată bucătărie – urmează un hol mic şi baia – dacă nu cedez până atunci.

Cred că până şi mama, buna mea mamă, s-a îndoit de întregimea minţilor mele când i-am spus că eu chiar am să zugrăvesc. Eu, adică, fără muncitori, fără meseriaşi. Dar n-a zis nimic, draga de ea, ba chiar, într-o seară, mi-a adus ţigări, ca să nu mai ies eu din casă – pe principiul ştiu că mâncare îţi mai comanzi, dar nu şi ţigări. Mă rog, să ştiţi că se poate: dacă-i rugaţi foarte foarte frumos pe cei de la pizza vă vor aduce şi ţigări. Dar asta e altă poveste.

Oricum, după o săptămână de şmotru, rezultatele sunt următoarele: bucătăria e zugrăvită şi absolut tot ce era în ea, de la linguriţe la cutiile cu ceai, şervete sau borcane cu mirodenii, a fost spălat şi lustruit. Da, până şi cana metalică de cafea pe care nu o mai foloseam din preistoria personală. Geamurile şi uşa au fost şi ele curăţate temeinic, iar tocăria vopsită din nou. Totul străluceşte acum mai ceva ca-n reclamele cu gospodina care-l fluieră pe Mr. Proper. Apropo, am fluierat şi eu, da’ n-a venit. Şi sufrageria e zugrăvită, urmează pusul diverselor chestii la loc, la gunoi sau un grămada “de dat”. Şi mai trebuie vopsită tocăria – o veselie! Şi făţuit parchetul, altă veselie!

Nu zic nu, e plăcut să intru în bucătărie şi să fie luminoasă şi sclipitoare, dar nu mă aşteptam să fie atât de greu! Partea bună e că, odată cu casa, parcă mi se curăţă şi gândurile, se limpezesc deciziile pe care le am de luat, idei, planuri, proiecte. Ce nu pricep, însă, e de ce nu mi-am luat eu o vacanţă, ca oamenii, în loc să fac toată revoluţia asta! Ah, da, ştiu. Aşa îmi e chiar mai drag să revin acasă! :)

(o să scriu un post cu sfaturi utile pentru cei cărora li se pune pata cum mi s-a pus mie!)

Share: