De vreo trei zile cel puţin încerc s-ajung să scriu (şi aici, nu doar pe reţelele sociale) de UnderCloud, festivalul de teatru independent ce are loc, începând de lunea asta care a trecut şi până joia viitoare (13 septembrie) la Muzeul Ţăranului Român, convenabil găzduit, aşadar, aproape de Piaţa Victoriei.

UnderCloud e organizat de D’AYA, compania lui Chris Simion, îl are ca Preşedinte onorific pe Andrei Şerban şi, începând de la această ediţie, există şi o competiţie între spectacolele din Festival – deşi asta e, probabil, un aspect mai puţin important.

E important, totuşi, să mergeţi şi să vă bucuraţi de spectacole, fiindcă sunt alese cu grijă, respect şi dragoste faţă de public.  Pe unele dintre ele le-am văzut, pe unele aş vrea să le văd, iar pe unele – cum e FATA DIN CURCUBEU – aş vrea să le revăd. Am ratat, din păcate, aseară, XXL, şi voi lipsi şi în seara asta (tot motivat, promit!) de la spectacolul scris de Mimi Brănescu, Dumnezeul de a doua zi.

Totuşi, o să încerc să ajung mâine la Forma lucrurilor, fiindcă ştiu textul lui Neil Labute şi-s curioasă ce-a făcut Vlad Zamfirescu cu el, voi dori, cu siguranţă, să revăd Fata din Curcubeu, pe Tania Popa, extraordinară în rolul prostituatei care, în loc să-şi plângă soarta, râde şi cântă. Las’ că plâng spectatorii, nu-i problemă!

Mai vreau să văd NOI4, e un spectacol pe care-l pândesc de ceva vreme deja, şi O piesă deşănţată, şi 7 blesteme – m-aş bucura dacă aş reuşi să ajung măcar la astea deşi o să încerc să văd mai multe. Totuşi, în cazul în care nu vă renovaţi casele, aşa, ca mine, mergeţi voi şi bucuraţi-vă şi pentru mine de teatru… sub nori! Detalii şi program pe site-ul D’AYA şi tot acolo vedeţi ce premii se vor da în acest an.

Urmează provocarea-concurs!

Deci ne vedem la teatru, da? Şi, ca să vă motivez, vă premiez! Editura NEMIRA oferă volumul Poveşti din al nouălea cer de Valentin Nicolau, carte care a stat la baza unui spectacol-lectură, Aplauze pentru Lena, cu Marius Manole şi Puşa Darie, întâmplat marţi seară la UnderCloud. Bonus: o carte, oricare vreţi voi, din colecţia Yorik a aceleiaşi edituri. O să vă fie greu să alegeţi fiindcă toate sunt de avut în bibliotecă, mai ales dacă vă pasionează teatrul, dar nimeni n-a zis că e uşor să câştigi premii! :D (în plus, puteţi să profitaţi, colecţia e la reducere zilele astea)

Termen de trimis cronici: 15 septembrie. Adresa de email este ruxa la printreranduri punct eu sau, dacă aveţi blog, lăsaţi-mi un link în comentarii la cronica voastră. De la sine înţeles, cronica premiată va fi publicată ca guest-post şi aici, printrerânduri. Şi pentru că eu nu am văzut, evident, toate spectacolele din Festival, o să-i rog pe organizatorii UnderCloud să mă ajute cu departajarea :)

Share: