Şi a fost şi concertul Red Hot Chili Peppers în România, primul de pe noua Arenă Naţională, şi a fost bine, cu super atmosferă, fără înghesuială, fără aglomeraţie! Nu ştiu cum au făcut organizatorii că, pe oricine am întrebat, a intrat fără coadă la porţi, fără nervi, fără probleme. Eu am stat în tribuna şi acolo barul a fost pe cash, cu cozi mai mult decât decente.

De auzit s-a auzit bine, mai rău la început, cu nişte efecte dubioase pe vocea solistului – niţel înfundat, parcă, oricum, neclar la vorbe! – dar ulterior a fost bine. Oricum nu m-am dus ca să ascult muzică de pe un CD ci să asist şi să particip la un eveniment: senzaţia aia de live nu se compară, oricum, cu nimic, iar zecile de mii de spectatori de aseară au făcut ca atmosfera să fie cu adevărat specială.

Cel mai mult s-a cântat la Under the Bridge – cumva mă aşteptam la asta – dar ţipat, aplaudat, cântat, măcar la refren! – s-a întâmplat la toate cântecele, un mix între marile hituri ale trupei şi piese precum* Monarchy of Roses sau altele mai puţin cunoscute. Una peste alta, super atmosferă şi, cum ar zice presa, “un concert de zile mari, un spectacol incendiar”, felicitări trupei, fanilor şi organizatorilor!

Altele, diverse:

La intrare, nişte tinere te întrebau dacă vrei (să porţi) o brăţară din aia de hârtie, albă, pe care era logo-ul cu frunza. Prea puţini au vrut. Asta şi apropo de discuţiile cu banii de la stat pentru concert. Dacă era vorba despre sumele care s-au vehiculat, cred că brăţara aia ar fi fost la impuse. Asta, sau PR-ii din Ministerul Turismului sunt infermal de proşti.

La câţi parteneri (media) au fost şi cât interes pentru concert, mă aşteptam să existe nişte ediţii limitate cu info despre trupă, setlist, versuri, un interviu, ceva. Tot ce am primit a fost o glumă proastă de print cu reclamă la divertiland sau aşa ceva.

Nici sponsorii principali nu au fost foarte vizibili la faţa locului, iar faptul că şi Ursus şi Vodafone se scriu cu alb pe roşu n-a ajutat prea mult la diferenţiere. Steagurile de afară au fost mai ok, dar erau… afară! Mă aşteptam la o asociere mai agresivă cu evenimentul la stadion, ca să fiu sinceră şi, ţinând cont de costurile concertului, nici nu m-ar fi deranjat aşa ceva.

Foarte deşteaptă ideea de a pune la descărcat, pe bani, fiecare concert din turneu. Nu cel mai bun, ci pe fiecare, că dacă vrei amintiri de la ăla la care ai fost tu, pe ăla să-l descarci. Detalii aici, preţ 9.95 pentru  mp3, 12.95 pentru video alte formate audio.

În fine, o uluire personală: de ce se duc unii oameni să vadă un show live şi aleg, totuşi, să privească tot prin ecranul mititel al telefonului sau al aparatului foto cu care filmează nişte video de o calitate cel puţin îndoielnică. Se uită după aia, vreodată, la filmuleţele alea? La ce le folosesc?!

Am şi poze şi vreo câteva secunde de video cu mulţimea dar, la ce hărmălaie e acum în casă cu zugrăveala, habar n-am pe unde e cablul, aşa că asta mai trebuie să aştepte. La voi cum s-a văzut concertul?

foto

* vezi la comentarii

Share: