September 18

Topless Kate: o problemă de imagine sau o cascadorie de PR?!

Acum trei săptămâni, Kate Middleton şi bărba’su, William, s-au dus şi ei în vacanţă, cum se duce tot omul, în Aix-en-Provence, că e un loc frumos! Pe o proprietate privată cu aer princiar, doamna ducesă a făcut plajă topless iar nişte fotografi i-au făcut poze. Pe care, poze, au încercat să le vândă. În Marea Britanie n-au reuşit (ori e super disciplină, ori ăstora chiar le place tânăra familie regală!), dar au reuşit în Franţa, la revista Closer, care le-a şi publicat, urmată de o publicaţie italiană. Ambele reviste îi aparţin lui Silvio Berlusconi.

Cuplul britanic a deschis o acţiune în justiţie împotriva publicaţiei franceze care argumentează că fotografiile arată doi oameni tineri şi frumoşi care se iubesc, o prinţesă modernă, aproape artisticărie, ce să vezi, şi că nu pricepe de ce s-a inflamat atât de tare lumea, mai ales că locul în care cei doi făceau plajă era vizibil de către oricine, sugerând astfel că cei doi nu s-au ferit prea tare. Ulterior, fotografiile au fost preluate şi de o publicaţie irlandeză, Irish Daily Star, al cărei redactor-şef a fost concediat cu această ocazie şi pentru acest motiv.

sursa

Nu am nici un dubiu că presa a făcut nişte bani frumoşi publicând pozele cu pricina şi că lumea s-a uitat, avidă, la ducesa dezbrăcată în timp ce comenta că e oribil, desigur, să publici aşa ceva! E urât, da, să expui pe cineva în felul ăsta, public, prinţesă ori ba! Pe de altă parte, însă, sunt convinsă că oricine ştie că cea mai simplă metodă să nu existe poze topless cu tine e să nu te expui în felul ăsta, iar dacă eşti o persoană publică, a cărei nuntă a fost urmărită de sute de milioane de oameni, cu atât mai mult NU faci asta! Unde mai pui că nici nu e sănătos!

Sunt absolut de acord că oricine are dreptul la viaţă privată şi are dreptul ca aceasta să rămână nescotocită de interesele meschine ale presei de scandal. Cu toate astea, atunci când te cheamă The Duchess of Cambridge, ştii (sau ar trebui să ştii) mai bine şi să nu te expui în felul ăsta, iar eu cred că HRH ştia asta foarte bine. Nu spun că a regizat toată faza, dar este evident că acum are parte de simpatia publicului: biata prinţesă, uite ce i-au făcut răii de francezi!

Nu în ultimul rând, familia regală britanică a avut parte, în ultima vreme, de o adevărată campanie de PR (vezi regina cool care a venit la dechiderea JO escortată de Daniel Craig aka James  Bond şi faza cu paraşuta!), una care pare că funcţionează şi care e foarte bine orchestrată! Am crezut-o pe aia cu Harry gol la Vegas, că e băiat, că poate băuse, că poate nu ştia anturajul, că poate ceasul rău, pisica 13! Cum s-ar zice, o scăpare! Dar pe asta cu ducesa topless îmi e puţin mai greu s-o “cumpăr”!

Între timp, fotografiile cu pricina au fost scoase de pe site-ul Closer.


Tags: , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 18/09/2012 by ruxandra in category "PR sau piar

10 COMMENTS :

 1. By Andreea on

  Eu consider toata povestea de prost gust si pozele respective un abuz. Nu erau pe plaja sau intr-un loc public, ci intr-un spatiu privat si “securizat”. Adica daca nici la tine “acasa” nu poti sa stai dezbracat in liniste …..

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   era in curtea proprietatii, la vedere, ca sa zic asa. nu e ca si cum fotografii ar fi intrat pe proprietate sau ar fi survolat’o cu elicopterul…

   Reply
 2. By Georgiana on

  In Marea Britanie nu s-au vandut pozele, la Irish Daily Star redactorul-sef a fost concediat iar Closer a scos fotografiile de pe site! Mie astea mi se par tari raau!

  Reply
 3. By ruxandra (Post author) on

  ma asteptam sa fie obligati sa scoata pozele, dar la aia cu concedierea am ridicat un pic spranceana si’as fi citit un pic contractul lui nenea ala…
  asa, de curiozitate. nu e ca si cum irish daily star nu e un tabloid. eu cred ca le’a fost frica de un proces si, in speranta ca’l evita, l’au dat pe ala afara

  Reply
 4. By Jacqueline on

  Si totusi ce ar fi avut de castigat daca ar fi “orchestrat” toata sarada asta? Hey, hai sa aratam lumii ca sora ei are un fund cool si ea sani? :) Ceva nu se leaga, cand vede o lume intreaga exact cum arata ce ascunzi tu in sutienele alea de sute de lire…

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   nu zic ca cineva a regizat, zic doar ca ducesa s’a expus inutil si, pentru mine, un pic inexplicabil..

   Reply
 5. By vienela on

  Ba eu chiar cred ca orice om are dreptul la intimitate, indiferent ce rang poarta. M-ar enerva cumplit sa umble paparazzi pe urmele mele zi si noapte, sa nu pot face nici o miscare fara sa fiu pozata. Sunt si ei oameni, dar nu pot trai normal, pentru ca noi suntem avizi de scandaluri.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   e parte din pretul pe care il platesti pentru celebritate si pentru ca esti model (nu aspirational ci inspirational)

   Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   n’am uitat, da’ nici n’am stiut! saraci de ei! erau aia doi, cam uratei, care tropaiau vesel pe’acolo cand a luat’o bond pe regina la deschiderea olimpiadei?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *