Ca blogger primesc adesea invitaţii la diverse evenimente, unele mai inspirate, altele mai puţin. Şi când spun inspirate mă refer atât la motiv dar şi la maniera în care aceste evenimente sunt organizate şi, lucru important, cam cât de tare m-ar putea interesa pe mine respectivul eveniment. E vorba de interacţiune cu brandul (că eu scriu mult de branduri, aia e!), cu proiectul, ideea, agenţia, conceptul… În fine, pricepeţi ce zic!

De cele mai multe ori, invitaţiile vin de la oameni pe care îi cunosc sau măcar vin însoţite de un Bună, eu sunt cutare, îmi face plăcere să te chem la [insert event’s name here]. Am văzut că te interesează subiectul / îţi place brandul / spuneai pe FB că vrei să ştii mai multe / avem o posibilitate de interviu cu X (da, scriu interviuri dacă găsesc oameni mişto!) şi aşa mai departe! Cât e de greu să pui, naibiului, trei cuvinte pe lângă jpg-ul trântit acolo într-un mail, desigur!, autoadresat?! Cât?!
E a doua oară în scurt timp când primesc o astfel de invitaţie de la aceeaşi agenţie (altfel, extrem de respectabilă), însă de la oameni cu care nu am lucrat, cu care nu mă cunosc, nici eu pe ei, nici ei pe mine. Prima dată era legat de ceva care se întâmplă în perioada în care eu (am tot scris că!!!) sunt la BIZ Camp, adică mi-e clar că expeditorul nu se oboseşte să mă citească, că altfel de ce mi-ar trimite invitaţie la un eveniment la care ştie sigur că nu voi merge?!


A doua oară e tot un jpg, sec, inserat într-un mail, fără nici un bună ziua, fără nimic, ba chiar şi fără inspiraţie! Are, totuşi, ceva: o literă mâncată! Şi, da, ştiu că şi mie mi se mai întâmplă să mănânc litere pe blog, dar asta e diferit. E pe bani!

E ok să primesc doar un jpg de la Ruxandra ( Oxygen PR), de exemplu, sau de la Cristiana (Rogalsky-Grigoriu), atunci când îmi trimit invitaţii la filme. Ne ştim, ne cunoaştem, avem o relaţie, nu mai e cazul, mai ales pentru invitaţii la filme, să-mi scrie personalizat deşi ele, dragele, încă fac asta, uneori! Dar altfel, când nu cunoşti bloggerul şi îl mai şi chemi la evenimente cu branduri cu care nu a lucrat, scrie, PR-ule, o introducere!

Scrie ca şi cum chiar vrei să convingi bloggerul (sau jurnalistul, sau pe oricine, la o adică!) să vină la evenimentul tău, scrie ca şi cum prezenţa lui chiar conteză pentru tine şi, mai ales pentru clientul care te plăteşte să faci o treabă mai bună decât asta! Că, altfel, mailuri autoadresata cu un jpg poate să trimită şi secretara clientului dacă are o listă şi probabil ea, că aşa e învăţată, chiar ar băga şi un Bună ziua, vă rog să găsiţi ataşată invitaţia…

Share: