Gata cu covorul roşu, ţinute faine şi mai puţin faine, oricum o să se tot vorbească de asta până la Oscaruri şi încă ceva! Amy Poehler şi Tina Fey sunt cele două prezentatoare în această seară, glumele sunt ok – până acum. Un an grozav pentru femei în televiziune şi film…

“Când vine voba de tortură am încredere în femeia care a fost măritată trei ani cu James Cameron” – îmi iau înapoi vorba cu glumele! Toată sala a râs! Se refereau la Kathryn Bigelow.

Meryl Strep nu e cu noi în seara asta, are o răceală şi arată fabulos chiar şi aşa!

Bradley Cooper şi Kate Hudson prezintă premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar. Iată nominalzările: Tommy Lee Jones for “Lincoln???
Leonardo DiCaprio for “Django Unchained???
Phillip Seymour Hoffman for “The Master???
Christoph Waltz for “Django Unchained???
Alan Arkin for “Argo???

Câştigă Christoph Waltz care are un discurs lung de mulţumire şi e foarte emoţionat!

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol comedie sau muzical: Maggie Smith pentru Quartet. Fără discurs, că n-a putut fi prezentă! Premiul pentru cel mai bun film tv sau ministerial merge la Game Change. Mare parte din distribuţie pe scenă, iar premiul pentru cea mai bună actriţă în această cateogie merge la acelaşi film, către  Julianne Moore. Aş fi vrut să-l ia Kidman!

Pauză. Şi când e pauză îmi aduc aminte că-mi e somn!

Cel mai bun actor, dramă. Nominalizările şi câştigătorul. Ţineam cu  Steve Buscemi.
Steve Buscemi, “Boardwalk Empire???
Bryan Cranston, “Breaking Bad???
Jeff Daniels, “The Newsroom???
Jon Hamm, “Mad Men???
Damian Lewis, “Homeland???

Şi cel mai bun serial, drama, merge tot acolo, la Homeland. Eu ţineam cu Newsroom.

Cea mai bună coloană sonoră, prezintă JLo şi încă un domn pe care nu l-am văzut că mă uitam cât de bine arată JLo!

Câştigă Mychael Danna pentru “Life of Pi???. Aici avea şi Cloud Atlas o nominalizare. Singura! :)

Iar acum cel mai bun cântec, aş zice Adele pentru Skyfall. Da’ mai ştii?! Dap! Cum era de aşteptat!

“Oh, my God! Nu mă aşteptam. E ciudat să fiu aici, mulţumesc că m-aţi primit în lumea voastră”. Dedică premiul iubitului şi fiului.

Să vedem acum Care e cel mai bun actor, film tv sau miniserie… E Kevin Costner pentru Hatfields & McCoys. Şi nu pot să nu remarc faptul că e unul dintre cei cu care anii au fost mai blânzi. Mulţumeşte oamenilor din România!!! Din nou!

Bill Clinton, aplaudat în picioare! Mă întreb dacă e pentru c-a fost preşedinte sau pentru c-a fost cu Monica. Prezintă Lincoln, normal, unul dintre candidaţii la Best Film: Dacă nu era el, noi nu mai eram aici. Amy, dupa prezentare: Vă daţi seama cine a fost aici? Cât de tare! Soţul lui Hillary Clinton!

Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar, film TV sau miniserie merge la Ed Harris pentru Game Change. Cea mai bună actriţă în rol secundar, Anne Hathaway pentru Les Miserables – era de aşteptat! Mulţumesc pentru acest obiect, pe care îl voi folosi mereu ca armă împotriva neîncrederii în mine!

Cea mai bună actriţă, comedie sau muzical: Jennifer Lawrence pentru Silver Linings Playbook: “I beat Meryl”, zice ea. Pe bune? Asta e deschidere?!

Premiul pentru cel mai bun scenariu pleacă la Quentin Tarantino pentru Django Unchained.

Cât a îmbătrânit Jeremy Irons. Da nu e mai puţin fermecător! Prezintă Salmon Fishing in the Yemen. Şi Matt LeBlanc are parul alb!

Premiul pentru cel mai bun actor la comedie sau muzical pleacă la Don Cheadle pentru House of Lies.

Silvester Stallone şi Arnold Schwarzenegger prezintă premiul pentru Cel mai bun film străin. Câştigă Amour, aşa cum era de aşteptat.

Premiul pentru cea mai bună actriţă merge la Claire Danes pentru Homeland. A patra nominalizare, al patrulea premiu. GG, girl!

Se anunţă premiul pentru animaţie. Să fi Brave, să fie Brave! E Braaaaave!

Cea mai bună actriţă în comedie sau muzical: Lena Dunham  pentru Girls. Prima nominalizare, primul premiu.

Robert Downey Jr. o prezintă pe Jodie Foster, câştigătoarea premiului Cecile B. DeMille. “Normal nu e ceva la care să aspiri, e ceva de care să te fereşti” – motto-ul prezentării lui JF.  Sala în picioare. Am 50 de ani! Am 50 de ani! Ca să ştie toată lumea! Am vut să vin cu cadrul de mers până aici, dar nu se potrivea cu decolteul. E cea mai frumoasă petrecere a anului, mă simt ca regina balului. Sunteţi ca o familie pentru mine. Am făcut filme împreună, nu uiţi aşa ceva! Şi o să spun ceva ce o să fie greu şi o să-mi facă PR-ul să sară în sus: Sunt single. Gata, am spus-o, daţi-mi o sfoară! Adică nu, sunt, dar sunt! (adică nu e heterosexuală) Dacă aţi fi avut o viaţă atât de expusă ca a mea, de la trei ani, aţi aprecia, la fel ca mine, discreţia. Mulţumeşte mamei ei şi îi dau lacrimile.

I already did my coming out about a thousand years ago, back in the stone age. In those very quaint days when a fragile young girl would open up to trusted friends, and family, coworkers and then gradually, proudly, to everyone who knew her. To everyone she actually met. But now, apparently I’m told, that every celebrity is expected to honor the details of their private life with a press conference, a fragrance and a primetime reality show. You guys might be surprised, but I’m not Honey Boo Boo child.

Nu e singura în sală căreia îi dau lacrimile. Sau la mine pe canapea :)
În press room a declarat că nu se retrage din actorie dar că îşi doreşte să regizeze mai mult.

Urmează premiul pentru Cel mai bun regizor: Ben Afleck, Argo. Aplaudat în picioare! Nu-mi pasă ce premiu e, dar când îţi pun numele lângă aşa nominalizaţi, e oricum super tare! Vorbeşte mai repede decât un disclaimer la medicamente! :)

Cel mai bun film tv sau miniserie: Girls. Ăsta e ăla, noul Sex and the City, nu? Nu ştiu, nu cunosc.

Cel mai bun actor, comedie sau muzical: Hugh Jackman, Les Miserables. De asemenea, de aşteptat! Sala în picioare, Bradley Cooper vizibil dezamăgit! Pentru tipul sau tipa care mi-a furat roţile la bicicletă când am dat audişie pentru Mizerabilii, suntem ok, nici o problemă! De fapt, o să pun şi cadrul tot acolo unde ştii, luni! Şi mulţumeşte, repetat, soţiei, pentru că are mereu dreptate. Drăguţ!

Cel mai bun film, comedie sau muzical: Les Miserables!

În altă ordine de idei, mi s-a terminat cafeaua, bricheta nu mai merge şi s-a rezit şi Sony care mă bârâie la cap!

“Următorul prezentator arată atât de bine că-l face pe George Clooney în tinereţe să arate ca un gunoi pe lângă el. Doamnelor şi domnilor, George Clooney!” Prezintă premiul pentru cea mai bună actriţă, Jessica Chastain în  Zero Dark Thirty. Care aproape că plânge când îşi spune mulţumirile.

Tot Clooney prezintă şi premiul pentru cel mai bun actor într-o dramă. Câştigă – cum era de aşteptat! – Daniel Day Lewis pentru Lincoln.

Julia Roberts prezintă premiul pentru Cel mai bum film. Nominalizările sunt: “Zero Dark Thirty???, “Argo???, “Lincoln???, “Life of Pi???, “Django Unchained???. Câştigă ARGO.

Şi gata! Lista completă a câştigătorilor e aici, iar câteva poveşti şi poze de pe covorul roşu găsiţi aici. Şi ceva fun aici.

Share: