Mi-a plăcut – mult! – filmul The Kids Are All Right, un film în care cele două protagoniste, Julianne Moore şi Annette Bening, sunt incontestabil magnifice în rolurile lor, şi, dacă ştiam de proiecţia lui la MŢR, aseară, probabil că m-aş fi dus să-l revăd.

Unii, însă, au ştiut. Şi s-au dus.

Dar nu s-au dus să vadă filmul, nu. S-au dus să distrugă vizionarea, pentru că proiecţia a fost făcută în cadrul Lunii LGBT. Am văzut filmuleţul de mai sus aseară, pe la 2 şi ceva, şi m-am uitat la tot doar pentru că nu-mi venea să cred că aşa ceva se întâmplă în România, în 2013, nu-mi venea să cred că o tanti de la MŢR – o instituţie respectabilă, altfel, zice că “De 15 ani, de cînd lucrez la Muzeul Țăranului Român, nu a călcat picior de homosexual aici!” – nu ştiu cine e cucoana şi de ce o pasionează atât de mult apartenenţa vizitatorilor la vreo minoritate, oricare ar fi ea, dar sunt convinsă că rolul ei la MŢR e cu siguranţă altul.

Tot episodul mi-a amintit, dureros de mult, de mineriade, când mai mulţi studenţi şi profesori şi-au luat bâte în cap pentru că aveau o carte la ei.  Chiar n-am fost în stare să evoluăm de-atunci?!

PS Michelangelo? Homosexual. Deci să facem praf Capela Sixtină, zic! Leonardo da Vinci? La fel. Jos cu Gioconda, aşadar! Iar exemplele pot continua…

Share: