February 21

Să facem praf Capela Sixtină!

Mi-a plăcut – mult! – filmul The Kids Are All Right, un film în care cele două protagoniste, Julianne Moore şi Annette Bening, sunt incontestabil magnifice în rolurile lor, şi, dacă ştiam de proiecţia lui la MŢR, aseară, probabil că m-aş fi dus să-l revăd.

Unii, însă, au ştiut. Şi s-au dus.

Dar nu s-au dus să vadă filmul, nu. S-au dus să distrugă vizionarea, pentru că proiecţia a fost făcută în cadrul Lunii LGBT. Am văzut filmuleţul de mai sus aseară, pe la 2 şi ceva, şi m-am uitat la tot doar pentru că nu-mi venea să cred că aşa ceva se întâmplă în România, în 2013, nu-mi venea să cred că o tanti de la MŢR – o instituţie respectabilă, altfel, zice că “De 15 ani, de cînd lucrez la Muzeul Țăranului Român, nu a călcat picior de homosexual aici!” – nu ştiu cine e cucoana şi de ce o pasionează atât de mult apartenenţa vizitatorilor la vreo minoritate, oricare ar fi ea, dar sunt convinsă că rolul ei la MŢR e cu siguranţă altul.

Tot episodul mi-a amintit, dureros de mult, de mineriade, când mai mulţi studenţi şi profesori şi-au luat bâte în cap pentru că aveau o carte la ei.  Chiar n-am fost în stare să evoluăm de-atunci?!

PS Michelangelo? Homosexual. Deci să facem praf Capela Sixtină, zic! Leonardo da Vinci? La fel. Jos cu Gioconda, aşadar! Iar exemplele pot continua…


Tags: , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 21/02/2013 by ruxandra in category "ţara mea de d'oh!

8 COMMENTS :

 1. Pingback: Iisus vă salută, în timp ce îşi taie unghiile şi îşi deschide o bere • Chinezu

 2. By sorin on

  Exemplele rele nu pot continua.
  Nu este lamurita nici originea omului:
  Ne tragem sau nu, din maimute ?
  Dar desigur – orice am fi – trebuie sa ne toleram.

  Reply
 3. By Glass and iron on

  Cred ca ACCEPT a facut o gresala de politica, (inclusiv, sau mai ales, alegerea locatiei). De mult cred ca ACCEPT este “impins de la spate” (no offence). Este greu de crezut ca nu pricep faptul ca daca vor sa realizeze ceva trebuie sa faca pasi mici si bine ganditi. Si sa aiba o sustinere care sa inteleaga contextul romanesc.

  Da, sunt multi de tot cei care isi striga piosenia, dar blestema de mama printre dinti. ACCEPT trebuie sa stie sa se fereasca de ei, trebuie sa stie sa contracareze pe cei care tac si blestema in gand, sa linisteasca pe cei carora le este frica de ei, sa lumineze pe cei pentru care nu exista nuante ci numai “alb??? si “negru???. Cu ei trebuie sa aiba o relatie diplomatica, nu cu mine care pot sa inteleg diferentele, multicoloritul.

  In Romania, in acest subiect, schimbarile sunt numai de forma, nu si de fond. Românii vor sa aiba niste repere iar religia furnizeaza unul dintre aceste repere. Dar ducatia nu este de mare ajutor mai departe – se ramane la nivelul de reper “taliban???. Cine-i atat de “neatent” sa dea cu batul in cuibul de viespi ?

  Michelangelo, Capela Sixtina. Ceea ce spui imi aduce aminte de templul de la Bamiyan si de talibani.
  Romanii sunt primitori, intelegatori, deschisi, cin’ se ia cu mine bine ii dau camasa de pe mine … da’ ia zii la cei buna sicstina asta ? hă ?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *