… şi nu prea. Am văzut cele aproape 90 de spoturi difuzate aseară în cadrul Super Bowl la americani, un eveniment care la ei e un soi de sărbătoare naţională şi pe care, la cum merg campionatele interne pe la noi, e destul de greu să-l pricepem ca audienţă. Tocmai pentru că sunt zeci de milioane care urmăresc finala, e de-a dreptul de bun simţ ca mintul de publicitate în finală să coste semnificativ şi un fel de “noblesse oblige” pentru multe branduri să facă spoturi speciale pentru seara cu pricina. Ceea ce, multe dintre ele, au şi făcut.

N-am de gând să pun aici un pomelnic cu toate reclamele, sunteţi mari, vi le găsiţi şi singuri pe youtube, o să mă limitez la a spune care au fost preferatele mele, respectiv seria Doritos, Old Spice, Jeep, Mercedes, TacoBell şi, desigur, Volkswagen.

Dar, dincolo de toate, m-am uitat la reclamele Samsung şi Blueberry – că tot scriam acum câteva zile despre campania BB şi gafele ei. Iată cele două spoturi. Vă reamintesc: Samsung are de comunicat că e pe val, iar scopul Blackberry e să recapete ceva din cele 14 procente marketshare pierdute în ultimii trei ani sau, mai aproape de realitate, măcar să nu piardă şi mai mult.

Cum vi se par?

şi

foto

Share: