Acum juma’ de oră sau aşa ceva am văzut la Oana pe Facebook un link către o ştire potrivit căreia McDonald’s urmează să renunţe la Big Mac, Dublu Cheese şi alte variante chiftelate populare.
Ştirea e pe portalul b365 şi e preluată de la agenţia Agerpress care, la rândul său, citează Lifestyle&Fashion. Fără link, desigur. Şi fără să spună când se întâmplă şi, mai ales, unde se întâmplă, adică dacă informaţia cu pricina vizează doar piaţa din SUA sau şi alte ţări în care lanţul de fast food este prezent. Fireşte, lumea a reacţionat ca şi cum ştirea e valabilă în România. Dar, de fapt, nu e.
Adevărul era la un telefon distanţă. Suni la agenţie, McCann, în cazul ăsta, şi întrebi: E adevărat că? Răspuns: Nu. Ştirea nu are legătură cu piaţa din România.
Cât de greu era, Agerpress?! Cât de greu era, b365?! Cât de greu era, România TV, EvZ, şi toţi cei care aţi preluat ştirea cu titlu cancanistic fără nici cea mai mică încercare de a verifica dacă treaba asta e valabilă (şi relevantă) pentru publicul vostru, respectiv pentru consumatorii din România.
Nu, nu e deloc greu să dai un telefon dacă te interesează să informezi corect. Aparent, însă, nimănui nu-i pasă de asta în presa autohtonă!
Update: între timp am primit şi poziţia oficială a companiei: Portofoliul de produse McDonald’s România nu va fi reorganizat. Sandvișurile Big Mac și Dublu Cheeseburger rămân în oferta permanentă a restaurantelor McDonald’s din România. Poftim: negru pe alb!
Acum, oare, o să vedem articole gen “presa din România salvează Big Mac-ul”?!
Update: nu, o să vedem exclusivităţi :))))))))))
Şi Gândul se poziţionează quality, în caz că nu ştiaţi!
Mi-ai impacat sufletul
Mi-ai impacat sufletul. Pot dormi linistit. Trebuie sa mai scriu ceva ca cica e prea scurt commentul.
nu, a intrat si ala :)))
(nici nu stiam ca am asa setare?!)
somn usor! :p
Cat de greu era, mai ales pentru un articol in care iti demonstrezi superioritatea, sa verifici cum dracu’ se numeste amarata aia de agentie de stat pe care o tot pomenesti si pe care o urechezi parinteste?
:))))))
bine, bravo, stai jos, ai inteles tot!
Am inteles ca ii judeci pe aia ca nu verifica un subiect si dau stiri pompieristice in acelasi articol in care nu verifici cum dracu se scrie numele agentiei pe care o acuzi ca nu verifica. Am zis bine?
am scris cu un s in plus, in contextul in care cuvantul corect e press, nu pres. imi recunosc extra s-ul, multumesc, am corectat.
dar, cum ziceam, ma bucur ca ai inteles esenta din ceea ce am scris. e bine. mergem inainte.
la noi jurnalismul este facut dupa ureche, si cu copy-paste la greu
dada, au luat unii de la altii, s’a intins ca oreionul stirea incompleta
atat timp cat sunt alesi cei mai ieftini jurnalisti, sa fie la numar…d-aia se intampla asta. oamenii de valoare au fost dati afara…si adusi pustani fara nicio treaba…
dar chiar si’asa, sunt convinsa ca tot stiu ca ar trebui sa verifice o stire. insa daca scriau ca produsele alea urmeaza sa fie retrase doar in sua, probabil ca romanii nu dadeau click, deh… si ei vor click nu informare. cui ii pasa de informare?! :(