Acum juma’ de oră sau aşa ceva am văzut la Oana pe Facebook un link către o ştire potrivit căreia McDonald’s urmează să renunţe la Big Mac, Dublu Cheese şi alte variante chiftelate populare.

mcnews

Ştirea e pe portalul b365 şi e preluată de la agenţia Agerpress care, la rândul său, citează Lifestyle&Fashion. Fără link, desigur. Şi fără să spună când se întâmplă şi, mai ales, unde se întâmplă, adică dacă informaţia cu pricina vizează doar piaţa din SUA sau şi alte ţări în care lanţul de fast food este prezent. Fireşte, lumea a reacţionat ca şi cum ştirea e valabilă în România. Dar, de fapt, nu e.

Adevărul era la un telefon distanţă. Suni la agenţie, McCann, în cazul ăsta, şi întrebi: E adevărat că? Răspuns: Nu. Ştirea nu are legătură cu piaţa din România.

mcrtv

Cât de greu era, Agerpress?! Cât de greu era, b365?! Cât de greu era, România TV, EvZ, şi toţi cei care aţi preluat ştirea cu titlu cancanistic fără nici cea mai mică încercare de a verifica dacă treaba asta e valabilă (şi relevantă) pentru publicul vostru, respectiv pentru consumatorii din România.

Nu, nu e deloc greu să dai un telefon dacă te interesează să informezi corect. Aparent, însă, nimănui nu-i pasă de asta în presa autohtonă!

Update: între timp am primit şi poziţia oficială a companiei: Portofoliul de produse McDonald’s România nu va fi reorganizat. Sandvișurile Big Mac și Dublu Cheeseburger rămân în oferta permanentă a restaurantelor McDonald’s din România. Poftim: negru pe alb!

Acum, oare, o să vedem articole gen “presa din România salvează Big Mac-ul”?!

Update: nu, o să vedem exclusivităţi :))))))))))
Şi Gândul se poziţionează quality, în caz că nu ştiaţi!

exclusiv

Share: