Ştiţi Strada Ficţiunii? A fost construită acum doi ani şi mereu se mută acolo tot felul de personaje, care mai de care mai interesante şi pline de culoare. Singur, zona e foarte atrăgătoare, mai ales de când s-a deschis Magazinul de sinucideri, căci nu oricine are îndemânarea de a scrie epistole care încep cu Dacă citeşti asta înseamnă că am murit. Dar să nu vă întristaţi! La intrare, mare, e un afiş pe care scrie Mă sinucid altă dată.

2 ani

Mai jos, La capătul cercului, locuieşte Omul invizibil care s-a mutat pe stradă după ce a auzit că Nono nu se dă plecat de-acolo fiindcă s-a împrietenit cu nişte Oi înfuriate care studiază Cartea viitorului la Şcoală pentru proşti. Desigur, ştim cu toţii că aceasta este O educaţie costisitore, însă nimeni nu se plânge, mai ales că la cursuri se ascultă Nepovestitele aventuri ale cavalerilor templieri români şi în pauze se aplică Dieta iubitoarelor de ciocolată.

Pe partea dinspre Parcul cioburilor locuiesc Urâţii şi Smintiţii care sunt Fraţi de Cruce, nişte personaje atât de şarmante încât le-ai face o vizită în fiecare zi dacă ai avea Cheia de la casele lor. De altfel, Domnişoara Einstein le e prietenă, întrucât numai ei cunosc secrete despre Cum se educă fetele din Boemia la Facultatea lucrurilor de prisos.

sf

La numărul Doisprezece locuieşte Chitaristul. Tuturor le e drag, pentru că ştie toate cântecele din Lovebook. Bunăoară, Anticarul îi cere mereu să-l cânte pe cel cu Şoapta inimii, mai ales de când nevasta lui a fugit de-acasă şi a luat şi Portretul unui bărbat imatur. Ah, Trădarea, cântă şi Fiul, după ce a pierdut Moştenirea la un Poker din infern fiindcă avusese încredere în metoda inventată de Fetele din Shanghai.

Pe lângă Menajeria lui Jamrach, fix unde drumul face Întoarcerea iar Maimuţa vine să-şi ia craniul, o puteţi găsi pe cea care îşi spune Oracolul din Stambul şi care face preziceri , în special când e Timpul iubirilor perfecte trecute fix, iar dacă ridici privirea, Sus, în cer, dai de Cartea Norilor.

Cum spuneam, Strada Ficţiunii are doi ani şi deja e o adresa căutată în lumea iubitorilor de cărţi. Se urează La mulţi ani şi multe cărţi!

Share: