June 13

Viaţa pe drum

După atâtea zile pe drumuri, oboseala şi-a spus cuvântul, aşa că azi, într-o jumătate de oră liberă (n-aveam, dar mi-am făcut), am fost la Spa. Eden Spa. Dacă tot e la mine în hotel, ici-colea, la parter… Altfel poate că aş mai fi luat un ketonal şi basta, dar… oricând e mai tentant un masaj!

Zis şi făcut, la Eden e zen. Am completat o fişă cu câteva detalii şi hai la masaj. Pe cel care îmi va calma muşchii isterizaţi îl cheamă Ramon şi e foarte politicos. Eu, având nevoie să-mi ţin mintea în priză, l-am rugat să oprească muzica (nush de ce, dar muzica aia ezoterică mă enerveză! prefer liniştea) şi, dacă vrea, să-mi povestească despre el… accentul lui îl recomanda clar ca nefiindu-mi compatriot.

ramon
El e Ramon Miguel Peset Pons de la EdenSpa

Ramon e din Spania, mai precis din Majorca (sau Mallorca, după cum preferaţi) şi a venit în România acum un an şi cinci luni. Mi-a plăcut precizia asta, eu aş fi zis un an jumate, dar probabil pentru el fiecare lună departe de casă contează. De altfel, de când lucrează în România, a fost de două ori acasă. Are acolo părinţii şi o soră de care îi e dor şi pentru care îşi face griji.

A făcut o şcoală de kinetoterapie în Spania, a predat alpinism şi înot, apoi a plecat în Lituania să înveţe şi mai mult kineto. Şi se vede. Adică se simte – atâta energie mi-a dat masajul încât în seara asta, prima de când sunt aici, m-am simţit în stare să ţopăi un pic la clubul festivalului. Un masaj foarte bun, pe cuvânt!

L-am întrebat dacă cum e asta cu călătoritul prin lume, nu-i e greu fără un “acasă” ? A zis că dacă n-ai familie (a lui, soţie, copil) nu e aşa de greu, ba chiar reprezintă o provocare. Să meargă în ţări în care nu cunoaşte limba şi nici nu are prieteni acolo. Jobul din România l-a obţinut aplicând pe internet, şi tot aşa se gândeşte acum să caute ceva posturi prin Noua Zeelandă. Nu ştie sigur, încă n-are dor de ducă. Oricum, săptămâna viitoare se mută la Eden Spa-ul din Capitală. Şi, ţinând cont de muşchii mei, cu mult mai relaxaţi după întâlnirea cu Ramon, cred că o să mă mai duc în vizită de lucru pe la el!

Eu sunt bucureşteancă, nu m-am mutat din oraş decât vremelnic, pentru joburi: o lună, două, cel mult trei. Când am luat în calcul varianta emigrării, ideea de a renunţa la casă, prieteni, familie, a atârnat suficient e greu încât ideea de emigrare să rămână aşa cum e: doar o idee. Însă nu pot să nu-i admir pe cei ca Ramon, care călătoresc şi văd în fiecare loc nou în care pot să trăiască, o nouă aventură, o nouă provocare.

Vouă cum vi se pare ideea de a schimba mereu locul care înseamnă “acasă”?


Tags:
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 13/06/2013 by ruxandra in category "ganduri printre randuri

5 COMMENTS :

 1. Pingback: El este fratele meu chinez, Vasile • Chinezu

 2. By Ramon Miquel Peset Pons on

  Hi I’m Ramon I’m glad to read such a nice article about me! I want to tell you one thing, next month we will reopen the spa from Contineental where you were with other name other ideas but the same quality or even better! I wait you there! See you soon and thanks again!

  Reply
 3. By Dana Popa on

  Asa este subscriu la cele de mai sus ,un masaj…foarte relaxant…mai ales ca se oferă sa își exercite serviciile și în afara spau_lui,fireste contra unei sume frumusele..si chiar e bun!!!

  Reply
 4. By Mihaela Florea on

  …ce mica este lumea!!si eu care am crezut ca oferă servicii în exclusivitate..cel puțin asa sustinea….asa este e bun…

  Reply
  1. By Sarafolica Ionela on

   Ups!!!ce era sa mi_o iau!!Primisem o recomandare de la o fosta clienta de_a lui de la :Hilton spa, femeie măritată de altfel…. ,ca prestează bine…si pe bani frumosi!!Multumesc!!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *