Azi la Plai a plouat mărunt şi, în consecinţă, nici gradele Celsius nu prea s-au înghesuit la încălzit atmosfera. Ca să fim în ton cu vremea, probabil, am stat la cortul chill şi măcar nu ne-a plouat. Ba chiar i-am admirat pe cei care au avut suficient avânt şi energie pentru un curs de yoga!

Pe la prânz am văzut spectacolul de teatru al celor de la Penitenciarul din Timişoara. Din păcate, ploaia nesuferită şi faptul că detest umbrelele m-au alungat din faţa scenei după vreo 20 de minute. Am fost acolo suficient, însă, ca sa-mi dau seama că eroul principal nu doar că memorase bine textul, dar îi şi plăcea să joace, să fie acolo, pe scenă şi în faţa publicului.

image

Şi cred că exact asta e ceea ce contează, până la urmă, ca lor să le placă să facă asta, poate chiar mai mult decat ar conta calitatea spectacolului. Dar eu am şi râs la replicile lor. Imaginaţi-vă că era vorba de doi tipi care spărgeau o casa! – Exact! Presupun că la final exista şi o morală, dar n-am mai prins-o, trebuia să mă mişc ca să nu îngheţ.

Printre picături am făcut apoi slalom pe la corturile partenerilor culturali. Au fost locuri în care se întâmplau chestii, după profilul fiecărora, şi altele în care activitatea era aşa, mai moderată. M-am amuzat cu Teatru la firul ierbii, locul în care copiii işi construiau actori din te miri ce materiale, apoi jucau spectacolul pe o scenă asemănătoare cu cele din teatrele de păpuşi. Unul dintre copiii pe care i-am văzut era chiar talentat la improvizaţie!

image

Am mai trecut şi pe la atelierul de lumânări, pe la măşti şi pe la cel cu hrană sănătoasă. Dar despre astea vă povestesc într-in episod viitor.

image

Deocamdată aici, la Muzeu, se animă atmosfera, încet dar sigur. Aşteptăm Vieux Farka Tourè şi, desigur, Patrice. La Plai e Soulstorm!

Share: