October 27

Femeile ar trebui…

Când am fost în vizită la Parlamentul European, în Strasbourg, am cerut o întâlnire cu cineva de la Women’s Rights and Gender Equality ca să mă lămuresc ce fac oamenii ăia acolo şi de ce e nevoie de nişte legi şi reglementări care să întărească egalitatea de gen. M-am întâlnit cu secretarul comisiei şi dintr-o discuţie la trei ţigări, afară, printre bicicletele cu care vin parlamentarii la serviciu, m-a lămurit că suntem o specie de misogini. Atât prin mentalitate cât şi prin interese economice.

După cum se vede, de altfel, şi la o simplă căutare pe Google:

women should
Ăsta e doar un exemplu, celelalte sunt aici, într-o campanie semnată Memac Ogilvy & Mather Dubai care îşi propune să arate cam cât de mare e discriminarea. Ştiu că s-au mai făcut campanii care să schimbe rezultatele în Google, dar asta nu e aşa. Rezltatele sunt folosite ca un punct de plecare pentru campanie.

În discuţia de la Strasbourg am aflat şi că e greu să treci o iniţiativă legislativă a comisiei prin plen, fiindcă mai multă putere pentru femei înseamnă inclusiv salarii mai mari, nu mai mari decât ale bărbaţilor, dar măcar pe-acolo, zile de concediu pentru îngrijirea copiilor şi alte lucruri de genul ăsta. Şi, în ciuda discursului politicienilor, cum că, da, discriminarea trebuie să înceteze, votul şi, aparent, interesele lor, spun altceva.

Aşa arată rezultatele în română, apropo:

Ar trebui… să ne îngrijorăm?


Tags: , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 27/10/2013 by ruxandra in category "ganduri printre randuri

7 COMMENTS :

 1. By Copila blonda on

  Dacă bărbaţii nu mai iubesc femeile, singura opţiune care ne rămâne e să ne iubim între noi.
  Deşi eu nu cred că e chiar aşa de grav.

  Reply
 2. By Alex on

  Nu. Ar trebui sa aratati ca meritati mai mult. Insa la ce fac femeile momentan, chiar nu meritati ! Pozele nud nu se incadreaza la lucruri decente, inconstientelor !!!

  Reply
 3. By Olivia - Jocul Orb on

  This gets me started…
  Se pare ca Madeline Albright ar fi spus ceva de genul ca exista un loc in iad pentru femeile care nu sustin alte femei. Problema este ca intr-adevar foarte multe femei traiesc o stare de rivalitate permanenta fata de semenele lor. De aici lipsa noastra de coeziune si incapacitatea de a sustine propria cauza printr-un lobby puternic. In Franta exista o lege a echitatii in politica: pe listele electorale ale partidelor trebuie un numar egal din ambele sexe si mai ales trebuie sa existe alternanta barbati femei in cadrul unei liste.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   s’au straduit si astia de la PE sa faca in asa fel inct macar 40% din non-executive members of te board sa fie femei. acum sunt 15%
   din cate stiu, n’a trecut. inca.

   Reply
 4. By Alex on

  Nu, nu este. Fiindca a facut un om normal, care vede in jur si intelege ce fel de oameni sunteti. Daca asta inseamna ca sunt nebun, chiar ma bucur. Lasa ca sunt normali restul din tara asta, care fut pe bani, se drogheaza, ucid si violeaza !!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *