Când am fost în vizită la Parlamentul European, în Strasbourg, am cerut o întâlnire cu cineva de la Women’s Rights and Gender Equality ca să mă lămuresc ce fac oamenii ăia acolo şi de ce e nevoie de nişte legi şi reglementări care să întărească egalitatea de gen. M-am întâlnit cu secretarul comisiei şi dintr-o discuţie la trei ţigări, afară, printre bicicletele cu care vin parlamentarii la serviciu, m-a lămurit că suntem o specie de misogini. Atât prin mentalitate cât şi prin interese economice.

După cum se vede, de altfel, şi la o simplă căutare pe Google:

women should
Ăsta e doar un exemplu, celelalte sunt aici, într-o campanie semnată Memac Ogilvy & Mather Dubai care îşi propune să arate cam cât de mare e discriminarea. Ştiu că s-au mai făcut campanii care să schimbe rezultatele în Google, dar asta nu e aşa. Rezltatele sunt folosite ca un punct de plecare pentru campanie.

În discuţia de la Strasbourg am aflat şi că e greu să treci o iniţiativă legislativă a comisiei prin plen, fiindcă mai multă putere pentru femei înseamnă inclusiv salarii mai mari, nu mai mari decât ale bărbaţilor, dar măcar pe-acolo, zile de concediu pentru îngrijirea copiilor şi alte lucruri de genul ăsta. Şi, în ciuda discursului politicienilor, cum că, da, discriminarea trebuie să înceteze, votul şi, aparent, interesele lor, spun altceva.

Aşa arată rezultatele în română, apropo:

Ar trebui… să ne îngrijorăm?

Share: