Vineri am facut muncă necalificată la McDonald’s pentru a ajuta lanţul de restaurante să strângă bani şi să cumpere un tomograf pentru Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu”. N-a fost mare lucru ce-am făcut, dar a fost multă lume şi mi-a plăcut exuberanţa celor prezenţi, animaţi de sentimentul că fac bine.

Am pus o poză şi pe FB, cea de mai jos, şi sigur s-a găsit cineva care să comenteze că ar fi bine să nu hrănim copiii cu mâncare de la Mec.

ruxa
În contextul, repet, în care cei de la Mec făceau o campanie pentru a achiziţiona un instrument scump de investigaţie pentru un spital de copii.

Azi, cei de la Vodafone, prin Fundaţia lor, şi alături de Inima Copiilor, au inaugurat noua secţie de terapie intensivă de la un alt spital de copii, Marie Curie. De două ori şi jumătate mai multe paturi, spaţiu mai mare, totul pentru ca bebelşii cu probleme să aibă toate şansele să crească mari şi sănătoşi. E un efort financiar în valoare de 1.400.000 de euro făcut de Fundaţia Vodafone. Dar cineva tot a comentat cum că ar fi bine să se schimbe şi medicii.

Secţia ATI, înainte şi după

Secţia TI, înainte şi după investiţie

Şi eu sunt cârcotaşă, oho! Dar, în acelaşi timp, mă străduiesc, de cele mai multe ori, să remarc lucrurile bune, să arăt exemplele pozitive, lucruri care pot inspira şi bucura. Însă indiferent cât e de bun ce spui sau ce faci, pare să existe o categorie de nemulţumiţi, de oameni care vor arunca cu rahat în orice prind, ca în bancul cu iepuraşul, dacă ai şapcă, de ce ai şapcă, şi dacă n-ai şapcă, de ce n-ai şapcă.

Iar când vine vorba de companii mari care fac investiţii şi campanii de genul ăsta, aud frecvent “Lasă că au de unde, şi-aşa e puţin”. Da, au de unde. Dar nu e firesc să facă. Business is business, profitul e o chestiune pentru care aceste business-uri există şi e dreptul fiecăruia să facă ce crede că e mai bine cu profitul său.

E ca la oameni. Unii donează, alţii nu. Dar aş face pariu că cei care comentează de pe margine stau pe margine şi nu se implică. Fiindcă asta e natura lor: să pretindă ca alţii să facă ceea ce ei nu fac şi să fie “zmei”, dar cu banii altora…

 

Share: