Mama mi-a păstrat cele două caiete tip din clasa 1, cele în care făceam liniuţe şi bastonaşe care, mai apoi, aveau să se lege unele de altele formând litere. Mă amuză uneori, când merg la ei, să i le cer şi să le răsfoiesc, amintindu-mi de momentele în care totul era la fel de simplu ca “Ana are mere”. Mai ţineţi minte asta?

Pe urmă Ana a crescut, la fel responsabilităţile şi aşteptările, iar lucrurile au devenit din ce în ce mai complicate, iar liniuţele şi bastonaşele de odinioară s-au transformat în notiţe de la conferinţe, şedinţe, întâlniri. Însă, alături de asta au venit şi beneficii (de exemplu, nu mai trebuie să mănânc morcovii fierţi din supă, ha!), iar caietele… Ei bine, caietele sunt frumoase! Sunt agende a căror copertă are personalitate, o poveste şi te inspiră. Aşa cum sunt cele de la Colour.

Colour e un magazin nu prea mare, cum te duci dinspre Calea Victoriei spre catedrala Sf. Iosif, pe dreapta. Nu mai ştiu când am intrat prima dată acolo, dar ştiu că toate caietele şi agendele pe care mi le-am cumpărat de atunci sunt de acolo. Uneori şi instrumente de scris sau alte accesorii de birou. Pe de-o parte pentru că sunt frumoase, pe de altă parte pentru că îmi place să scriu de mână, şi mă străduiesc să găsesc ocazii s-o fac. Încă îmi notez întâlnirile pe hârtie, şi tot pe hârtie iau notiţe, scriu planuri, liste cu ce am de făcut sau ce trebuie să nu uit să iau la mine când plec în călătorii. Nu că n-aş uita de fiecare dată ceva, dar listele mă ajută să uit mai puţine lucruri acasă!

caiete
Din păcate, aventura Colour în România a ajuns la sfârşit. Poate că sunt prea puţini cei care îndrăgesc lucrurile frumoase asociate scrisului ori poate că uităm să mai scriem de mână acum, când avem atâta… hârtie electronică la dispoziţie… Cine ştie? Ca să facă despărţirea memorabilă pentru pasionaţii de caiete, carnete, accesorii, genţi dar şi de simpaticele păpuşi Momiji, cei de la Colour oferă un semnificativ farwell discount direct în magazin. Detaliile le puteţi afla pe pagina lor de FB, iar produsele le vedeţi pe site.

breloc
Şi fiindcă e săptămâna în care îmi răsplătesc cititorii pentru că sunt alături de mine (de trei ani deja!), am pentru voi, de la Colour, patru pachete cu câte un notes Jordy Labanda, un breloc Hello Kitty şi o păpuşă Momiji Pea sau Momiji Tiger – dacă nu le ştiţi, găsiţi povestea lor şi multe fotografii aici.

Pea şi Tiger sunt la fel de frumoase şi delicate ca toate celelalte surori ale lor, sunt acoperite cu un material moale şi catifelat şi nu le lipseşte nici compartimentul ascuns în care puteţi trimite sau păstra un mesaj secret. Eu o cunosc pe Flowers, şi cu greu te poţi opri la o singură păpuşă, sunt adorabile!

papusi

Pentru ca unul dintre pachetele cu daruri să ajungă la voi m-am gândit să vă provoc să vă amintiţi de oracole, acele caiete cu multe întrebări pe care le completam în anii de şcoală, şi să spuneţi cine era fata sau băiatul de care vă plăcea şi i-aţi fi trimis un mesaj secret, întocmai ca cele păstrate în păpuşile Momiji.

Până marţi, 10 decembrie, când aflăm împreună cine primeşte cadourile.

Update: Câştigă Sabina, Laura, Rock Sanne şi Maria Dobrescu! Multam mult pentru comentarii, am zambit corespunzator! :)
PS mai sunt încă trei concursuri pana vineri! :)

Share: