January 30

Domo arigato pentru înţelegere!

Ieri, domo.ro a afişat greşit preţul unei tablete Samsung T311: doar 319 lei. Ştirea s-a întins pe reţelele sociale şi pe bloguri, au fost mii de comenzi. Am văzut nişte discuţii aseară, abordarea a fost ceva de genul: “Am luat şi eu, da’ probabil nu le vor expedia”. Asta pentru că toată lumea ştia că e vorba de o greşeală.


Fiindcă au mai fost astfel de cazuri şi pe la alte “case”, iată ce scrie, negru pe alb, pe domo.ro, la “Termeni şi condiţii”: In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.

Deci nu merge cu OPC, nu merge cu scandal, odată ce ai comandat, eşti ok cu termenii şi condiile. Suck it up!

Altfel, mesajul prin care cumpărătorii au fost anunţaţi de anularea comenzii e un exemplu de miserupism piaristic, cu spaţii lipsă şi presupunerea unei înţelegeri care nu are nici un motiv să existe. Îi durea profitul să ofere scuze, un voucher, o reducere sau orice altă formă de compensare în schimbul “înţelegerii”?!
Mno, e greu cu comerţul ăsta…

mesaj
Pentru cine era curios, noul preţ afişat al produsului este de 1.699 de lei.

A! Încă ceva! Dacă aş fi Domo, l-aş da afară pe cel care a conceput mesajul trimis cumpărătorilor dar şi pe omul (sau echipa) de Social Media pentru că dacă ăia ar fi monitorizat cât de cât, ar fi văzut discuţiile despre preţul greşit şi ar fi corectat mai repede, rezultând mai puţine comenzi şi, poate, o pierdere suportabilă în cazul respectării lor.

Foto via


Tags:
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 30/01/2014 by ruxandra in category "PR sau piar

2 COMMENTS :

 1. By Cristina on

  Ca sa vezi ce inseamna sa-ti asumi greselile, iata un exemplu. In toamna anului trecut, United Airlines, printr-o eroare de sistem, a afisat preturi de 0$ pentru zboruri care in m od normal costa si 1000$. Ghici ce au facut mai departe? http://bit.ly/1a41Hod

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   da, dar la serivicii e mai simplu decat la obiecte si eroarea celor de la UA a durat un sfert de ora. la domo a durat o noapte, iar diferenta intre pretul afisat gresit si pretul real (fara adaos) e de cel putin 200 de euro. La cateva mii de comenzi… Fa si tu un calcul.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *