Înțeleg: produsele legate de zona noastră mediană nu sunt neapărat ușor de promovat, din motive de pudoare, jenă, intimitate. Dar, așa cum am văzut, se pot face și campanii mișto la absorbante și la alte produse care adresează chestii din zona cu pricina.

Zilele astea, însă, mă tot lovesc de creativi plecați cu pluta sau clienți care cred că… De fapt, nu pot să-mi dau seama ce e în mintea lor. Dacă au una.

Întâi a fost faimoasa campanie la Libresse, o știți, am scris de ea, o mizerie. După care, nici mai mult, nici mai puțin decât Uriașul Vagin Sănătos Umblător în Turneu Mondial:

Sau, dacă nu aveți răbdare pentru asta, iată o imagine grăitoare (și aici o galerie întreagă!) cu vaginul ambulant, mascota unor producători de diverse treburi pentru igiena feminină:

HV
Și, hai, dacă pot să înțeleg că agenției și clientului li s-o părut o idee genială plimbatul ăsta mondial, mai ales că e nevoie de educație la capitolul ăsta, că, deh, acasă e rușine!, nu pricep neam cum de s-au pozat unii și unele, persoane particulare, cum ar veni, cu dânsa. Adică… de ce?! E prima dată când văd un vagin și au simțit nevoia să înregistreze premiera sau care e treaba?

A doua chestie tembelă e campania asta la Dulcolax:

dulcolax

Și, în fine, aia care a pus capac și m-a făcut să și scriu e asta:

veneris
E minunat că se promovează un kit de autotestare BTS-uri, că poate se mai educă și însănătoșește populația cât de cât, dar sa te folosești de imaginea lui Eminescu pentru asta mi se pare oribil și total neinspirat. Să-l reduci la un caz faimos de sifilis ține, cu siguranță, de grave probleme la creativitate, etică și bun simț! Am dat report imaginii și vă îndemn să faceți la fel.

LE: Nici lui Doru și nici celor de la TVdece nu le-a placut asta cu Eminescu. Pe bună dreptate!
Au mai scris, despre același subiect și cam pe același ton: Cabral, Ionut Oprea, Sorin Tudor, Alex Tunaru, Nihasa.

Share: