No comment e răspunsul ăla pe care jurnaliștii nu vor să-l audă și nici un PR care se respectă n-ar vrea să-l dea fiindcă e la fel de transparent și de benefic pentru organizație precum ???mi-a mâncat cățelul tema!???. No comment e ca invocarea lui Fifth Amendment, ăla în care refuzi să răspunzi, pentru că răspunsul te-ar putea incrimina, e ceea ce n-ar trebui sa spunem fiindcă scopul comunicării e să lămurească variate aspecte, nu să le bage și mai rău în ceață.

Așadar, nimănui nu-i place No comment, iar dacă sunteți oameni buni de comunicare o să vă convingeți șefii sau clienții să nu-l folosească.

no comment

Mai nasol decât asta, însă, e să trimiți un comunicat de presă în care comunici că nu comunici nimic, adică exact așa cum a făcut Ministerul Apărării Naționale astăzi:

În legătură cu informaţiile referitoare la Robert Turcescu, apărute în spaţiul public în ultimele zile, facem următoarele precizări: Ministerul Apărării Naţionale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect.

Și, pentru ca toată povestea să aibă moț, în continuarea comunicatului în care se comunică faptul că nu se comunică, aflăm și că: M.Ap.N. (…) consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice.

Asta în cazul în care aveați dubii în sensul ăsta. Că poate nu era destul de evident. Sau logic. Sau poate o fi vreo informare sub acoperire, nu informație de presă și atunci are sens să nu aibă sens. La fel ca toată tevatura, de altfel!

Că doar nu e ca și cum spovedania lui RT ar fi iscat vreo teorie sau vreun semn de întrebare cu privire la relația dintre acesta și Ministerul Apărării Naționale ori că ștatele de plată publicate pe blogul ofițerului sub acoperire/jurnalistului n-ar avea – adevărată sau fotoșopată – o ștampilă a unei unități militare, nu?

Și, da, ofițer sub acoperire SAU jurnalist fiindcă nu se poate și aia și aia. În afară de cazul în care locul tău de muncă e la revista armatei sau a SRI-ului!

Share: