Din ’99 încoace, revista americană TIME face un Top 100 Cei mai influenți oameni, clasament împărțit în cinci categorii: Titans, Pioneer, Artistis, Leaders, Icons. Astăzi a apărut ediția din acest an și, spre plăcuta mea surprindere, Nadia Comăneci este unul dintre cei invitați să scrie laudatio pentru una dintre laureatele acestui an: balerina Misty Copeland.

final-misty
???A fost o onoare pentru mine să aflu că un film despre mine a inspirat-o pe Misty, care atunci avea șapte ani, să vadă bucuria din mișcare. Când am participat la Olimpiada din 1976, nimeni nu credea că o fată de 14 ani dintr-un loc pe care lumea nu-l găsea pe hartă, ar fi putut să răzbată. Misty demonstrează că succesul nu are legătură cu felul în care crești ori cu ce culoare are pielea ta. Povestea ei – de a depăși probleme fizice și personale pentru a deveni solistă a American Ballet Theatre – este povestea cuiva care a și-a urmat visul și a refuzat să se dea bătută. În felul acesta, e un model pentru tinerele fete???.

Cât e de frumos e să intri ca balerină în Top 100 Most Influential People făcut de Time iar prezentarea ta să fie făcută tocmai de persoana care te-a inspirat să te apuci de dans, hm?! Mie mi se pare minunat!

***
În ciuda faptului că s-a apucat de dans abia la 13 ani, Misty Copeland (33) a fost numită ???prodigy child???, talentul și munca ei fiind răsplătite cu numeroase premii. În plan personal, înainte de majorat, a fost ???subiectul??? unui proces de custodie între mama ei și profesorii de balet.
Misty Copeland este considerată prima solistă de culoare a prestigiosului American Ballet Theatre și una dintre puținele în lumea internațională a acestei arte.

time

Cât despre Nadia Comăneci, românca noastră a fost pe coperta revistei Time în 1976, iar acum, în 2015, se alătură, ca scriitor în Time [Top 100], unor nume ca: Jack Nicholson, Henry A. Kissinger, Richard Branson, Oprah Winfrey, Martha Stewart, Rupert Murdoch, Serena Williams, Walter Isaacson, Maria Shriver, Oliver Platt, Ethan Hawke, Tilda Swinton, Tom Ford, Michael Caine, Jamie Lee Curtis, Christiane Amanpour, Barack Obama, Hillary Clinton, King Abdullah II ibn Al Hussein, Michael Bloomberg, Madeleine Albright sau Marina Abramovic, ca să numesc doar câțiva.

Cam tare, nu? :)

Share: