Cu cât e evervescența cu beculețe și hărmălaie mai mare, cu atât aș vrea liniște și tihnă în perioada sărbătorilor! Când încerci să ajungi în Piața bucureșteană de Crăciun și te împiedici de mulțimea de căscați de n-ai pe unde să te strecori, ți se ia aproape de tot, la fel când asculți a 165763746-a oară vreun colind american.

Și, cu toate astea, când hărmălaia se liniștește și îmi recapăt orașul, când e ordine și curățenie în casă, scot decorațiunile de iarnă iar mirosul de cozonac și pâine de casă dau buzna în sufragerie… îmi place Crăciunul! Și, desigur, mai sunt și cadourile!

Apropo de cadouri, și în acest an, IKEA are campania cu jucăriile de Crăciun, în cadrul căreia, pentru fiecare jucărie cumpărată, Fundația IKEA donează un euro către UNICEF și Salvați Copiii, iar anul ăsta e cu atât mai special, pentru că jucăriile sunt desenate de copii! Din pricina asta, sunt… să le zicem atipice, ca să sune haios. De exemplu, liliacul desenat de băiețelul din România are aripile cu susul în jos, dar asta nu-l împiedică să fie foarte simpatic!

Mi s-a părut una dintre cele mai simpatice inițiative de anul ăsta chiar dacă, la o adică, prefer jucăriile perfecte imaginate de designerii de la IKEA… însă chiar și eu trebuie să admit că Ochilă cel albastru e super simpatic și vesel! De cumpărat până pe 26 decembrie, vă amuzați și faceți și o faptă bună!

ochila
Cât despre deja-tradiționalul concurs aniversar, avem și în acest an un pachet imeeeeens de decorațiuni de la IKEA, după cum se vede mai jos, pentru un cititor norocos și inspirat! În felul ăsta, casa voastră o să fie gătită festiv de sărbători! Sunt, firește, doar o parte din ce puteți găsi în magazin în perioada asta. Iar dacă nu ajungeți la București, puteți comanda și online.

Acum, ca să vă bucurați de darul de la IKEA, trebuie să-mi spuneți, ca de obicei, o istorioara, ceva legat de copilărie. Și, pentru că suntem la amenajări interioare, să fie o năzbâtie, ceva, legată de casă. Cum ați pictat pereții, cum ați spart vaza frumoasă și ați pitit-o, cum v-ați pierdut în casa mătușii… Dar mai bine să nu vă dau idei din propriul repertoriu! Aveți vreme până luni, 14 decembrie, la ora 20! Spor la povestit!

Share: