January 20

Fără diplomă la angajare?

Penguin, una dintre cele mai respectate și respectabile edituri din Marea Britanie, a anunțat zilele trecute că va renunța la condiția ”diplomă de studii superioare” pentru viitoare anunțuri de angajare, cu scopul declarat de a atrage candidați cât mai variați pentru joburile din companie și a le oferi acestora șansa de a-și demonstra potențialul, creativitatea și ideile fără nici o legătură cu nivelul sau tipul educației academice.

Motivul acestei decizii vine ca urmare a faptul că, spune editura, nu există dovezi care să susțină o legătură între absolvirea unei facultăți și performanțele de la locul de muncă.

”Faptul că nu a absolvit o școală superioară nu va mai opri pe nimeni din a ni se alătura sau a progresa în cadrul companiei, dacă au potențialul și priceperea necesară. Această mișcare este, de asemenea, menită să trimită un mesaj clar celor care își caută un job și au educație superioară, respectiv că universitatea absolvită nu va mai conta la angajare” – Penguin Random House UK.

graduate
Mișcarea, după cum spune HR-ul editurii, este un prim pas în măsurile luate pentru a duce activitatea lor la un nou nivel al incluziunii: Ne dorim să publicăm cărți pentru toată lumea (oricine), astfel că avem nevoie de oameni cât mai variați ca educație și perspective”.

Anul trecut, în august, Ernst & Young, unul dintre cei mai mari angajatori pentru proaspeți absolvenți, a anunțat o măsură similară: Calificările academice vor conta în continuare în procesul de recrutare, dar nu vor mai constitui o barieră în calea angajării la E&Y”, declara atunci un oficial din companie.

Și, pentru că subiectul mi se pare de interes, am întrebat câțiva managerii de agenții de PR de la noi ce părerea au despre importanța studiilor superioare în profesia noastră – citiți în următorul articol răspunsurile lor.Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 20/01/2016 by ruxandra in category "Necategorizate", "PR sau piar

3 COMMENTS :

  1. Pingback: Recomandarile Zilei #124 | Podul Minciunilor

  2. By doru on

    Scoala poate influenta un angajat atat in bine, cat si in rau. Sunt anumite situatii cand trebuie sa dai dovada de putina educatie (nu neaparat de cunostiinte tehnice,specifice) si asta nu se poate obtine decat prin parcurgerea unui mediu cat de cat academic (atat cat mai este el in tarisoara noastra. Dar exista foarte bine si nu sunt putine, situatii in care angajatul trebuie sa fie mai putin scolit pentru a-si atinge potentialul maxim (am unele dintre cele mai bune exemplu, dar ma scuzati, nu pot acum si aici).

    Reply
  3. Pingback: Cu sau fără diplomă la angajarea într-o agenție de PR? | | printreranduri.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *