Penguin, una dintre cele mai respectate și respectabile edituri din Marea Britanie, a anunțat zilele trecute că va renunța la condiția ???diplomă de studii superioare??? pentru viitoare anunțuri de angajare, cu scopul declarat de a atrage candidați cât mai variați pentru joburile din companie și a le oferi acestora șansa de a-și demonstra potențialul, creativitatea și ideile fără nici o legătură cu nivelul sau tipul educației academice.

Motivul acestei decizii vine ca urmare a faptul că, spune editura, nu există dovezi care să susțină o legătură între absolvirea unei facultăți și performanțele de la locul de muncă.

???Faptul că nu a absolvit o școală superioară nu va mai opri pe nimeni din a ni se alătura sau a progresa în cadrul companiei, dacă au potențialul și priceperea necesară. Această mișcare este, de asemenea, menită să trimită un mesaj clar celor care își caută un job și au educație superioară, respectiv că universitatea absolvită nu va mai conta la angajare??? – Penguin Random House UK.

graduate
Mișcarea, după cum spune HR-ul editurii, este un prim pas în măsurile luate pentru a duce activitatea lor la un nou nivel al incluziunii: Ne dorim să publicăm cărți pentru toată lumea (oricine), astfel că avem nevoie de oameni cât mai variați ca educație și perspective???.

Anul trecut, în august, Ernst & Young, unul dintre cei mai mari angajatori pentru proaspeți absolvenți, a anunțat o măsură similară: Calificările academice vor conta în continuare în procesul de recrutare, dar nu vor mai constitui o barieră în calea angajării la E&Y???, declara atunci un oficial din companie.

Și, pentru că subiectul mi se pare de interes, am întrebat câțiva managerii de agenții de PR de la noi ce părerea au despre importanța studiilor superioare în profesia noastră – citiți în următorul articol răspunsurile lor.

Share: