Sunt, din nou, la Sfântu Gheorghe, pentru o porție generoasă de filme și o cură de destresare în cel mai frumos și liniștitor loc, cu oameni pe măsura locului, și cu gândul că n-aș vrea să revin la viața citadina… vreodată!

Văd filme, cel puțin două, uneori trei, scurt și lung metraje, văd retrospectiva cu filmele invitatului special – redescoperit(e) cu puțin timp înainte să vin aici –  Park Chan-wook. Din ce-am văzut până acum (4/5) preferatul meu ramâne în continuare Sympathy for Mr. Vengeance, dar și premisa de la care pleaca Thirst e foarte mișto, de exemplu. Adică nu vreau să vă influențez, vedeți tot ce puteți* și formați-vă propriile păreri.

* The Handmaiden, prezentat în festival, va fi distribuit in Romania începând cu 4 noiembrie de către Asociația Culturală Macondo.

Am văzut marea, am văzut Dunărea, nisipul fin de aici îmi însoțește pașii, iar diminețile mă trezește un concert special al trupei The Frogz, cazată chiar la parterul vilei noastre din Green Village, în hotelul The Lake.

Plus oamenii, atât organizatorii cât și invitații, cunoșcuți și nou-cunoscuți, comentariile și discuțiile de după filme, Q&A-urile – chiar acum mă pregătesc de cel care urmează după Oldboy – de dinainte și, uneori, chiar din timpul filmelor.

Am revăzut Sieranevada, film românesc de trei ore semnat Cristi Puiu, la care am râs din nou. Și nu am simțit – din nou – când au trecut cele trei ore. Am văzut și Toni Erdmann, mai discutăm noi despre asta, după premiera oficială.

Iar acum fug la Oldboy!

PS Poză cu The Lake și o parte din trupa The Frogz.

nuferi

Share: