E o serie de interviuri/destăinuiri în IQads în perioada asta despre femei ca directori de creație în agențiile de publicitate. Problema, de altfel, nu e doar la noi, și nu doar în domeniul ăsta. Gender gap, știți voi.

Ieri am citit părerea Gabrielei Lungu, una conform căreia femeile ar merita (dar nu cu orice preț și nici așa, doar pentru că sunt femei) măcar șansa de a demonstra că pot face performanță ca directori de creație. Azi am citit opinia* lui Bogdan Naumovici, despre care sper, în continuare și în ciuda evidențelor, că are o și componentă apreciabilă de trolling, altfel nu-mi explic, zău, de ce ar zice că bărbații au mai multă empatie într-un text aproape haios, dar lipsit de empatie.

Nu știu dacă problema cea mai importantă a industriei autohtone de publicitate e chiar lipsa mai multor femei în poziția de Creative Director, dar dacă situația de acum, cu majoritate covârșitoare de bărbați în asemenea poziții, duce la reclame de genul celei de mai jos**, poate că n-ar fi o idee taman rea să fie mai multe femei (și empatie, sic!) în funcțiile astea dacă așa se schimbă ceva…

Și, că tot veni vorba, m-am săturat și de femeia-obiect sexual de prin reclame.  Până la urmă, cine dracu’ zburdă, la propriu, în pantaloni albi, mulați, în perioada aia, hm?
Vreau femei care ies la bere, și nu doar ca să-și caute eroii pe sub mese, și bărbați care se duc la piață, și nu doar ca să-și cumpere semințe. Știți cum? Așa, ca-n realitate!

* mai mult decât textul, m-au amuzat trist (da, ce! se poate!) reacțiile la el: înjurături și epitete care mai de care mai puțin flatante la adresa lui BN. La pariu că 99% din domnii ăia vehemenți sunt misogini și se și manifestă ca atare?!
** e top of mind zilele astea dintr-o listă, vai!, prea lungă de reclame proaste, lipsite de logică sau de legătură cu orice idee de construcție a unui brand. Nu știu cine a făcut-o și nici nu mă interesez de teamă să nu aflu cumva c-a semnat-o vreo femeie fiindcă asta m-ar face să devin încă și mai misogină decât sunt!

rio

Share: