Prima dată când am ascultat Asaf Avidan a fost, desigur, cu One Day/Reckoning Song în varianta remixată de DJ-ul german Wankelmut și i-am remarcat vocea specială, doar că în varianta aia remixată simți mai puțin cum e vocea lui, de fapt.
Recunosc că nu am căutat să ascult mai mult atunci ci abia mai târziu, acum patru ani, când am dat la o terasă de Different Pulses, am căutat-o cu Shazam și mi-am adus aminte de artistul cu voce ireală.
I-am ascultat atunci tot albumul, iar Love It or Leave It mi-a fost pe repeat o vreme destul de lungă – a fost și pe blog, în dreapta, unde mai pun muzică și uit s-o schimb cu lunile.
Cântecul era despre dragoste dar mie mi-a mers la suflet inclusiv ca motto pentru ce fac, profesional vorbind: nu mă bag să comunic proiecte în care nu cred și, dacă asta se schimbă, cumva, pe parcurs, prefer să mă retrag, fiindcă am văzut prea mult PR sec și neconvingător, fără pasiune. Nu pot. Și nici nu vreau.

Different Pulses e albumul cu care vocea lui m-a sedus definitiv și irevocabil, ca un vin roșu (neapărat roșu), ușor aspru, poate chiar un pic abrupt, dar după care îți rămâne o amintire condimentată și deloc iute. Cardamon. Sau lemn dulce.
Și chiar dacă e un album care vorbește despre… pulsuri diferite, mie, una, nu mi s-a părut niciodată cu adevărat trist. Pentru Avidan a fost doar un pretext să se apuce de muzică. Pentru mine, bucuria de a descoperi un artist care-mi place. Și, mai târziu, să descopăr că un alt artist preferat, Cohen, i-a fost lui Avidan, într-un fel, călăuză pentru primii pași în muzică.

Asaf Avidan

Anul trecut i-a apărut al doilea album solo, Gold Shadow. Aceeași voce, tot vin roșu, dar parcă o idee mai rafinat și mai puțin aspru, de parcă (fără, totuși, ca versurile să fie vreun indicator în sensul ăsta) i s-ar mai rătăci din când în când prin muzică și câte o rază de soare. Sau de lună – că tot vine mâine să cânte la Full Moon LIVE Festival (16 & 17 septembrie), la Arenele Romane, alături de Moonlight Breakfast, Lucia, Imagination Orchestra, Yellow și, da, LP.

Adică înțeleg de ce pentru toată lumea headliner e LP, are hit mișto și difuzat. Dar, pentru mine, va fi, în sfârșit!, prima întâlnire live cu Asaf Avidan și vocea lui ca un vin roșu. Și mă bucur cu atât mai mult cu cât e despre voce și chitară, și felul cald și prietenos în care interacționează cu publicul.

Și, pentru că o să fie chiar lună plină la Full Moon, organizatorii, Events, au pregătit și câteva astrosurprize – vedeți voi! E de mers, vă zic, mai ales că în fiecare seară petrecerea continuă până la ora 1…

Poster Full Moon Live 2016

***
Bilete de o zi pot fi achiziționate la prețul de 129 lei (Regular) sau 149 lei (Golden Ring – doar pentru data de 16). Abonamentele Regular (2 days pass) sunt disponibile la prețul de 199 lei. În ziua showului, la intrare, se vor putea cumpăra exclusiv bilete de-o zi la prețul de 150 lei (Regular) sau 190 de lei (Golden Ring – doar pentru data de 16). Biletele și abonamentele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV). Biletele pot fi achiziționate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim.

Sursa foto

Share: