Am câteva tradiții la TIFF. Despre unele am povestit – foarte pe scurt – aici, pe altele le țin doar pentru mine, și pe una o împărtășesc pe blog. Este vorba de muzică. Am descoperit la TIFF (da, la TIFF!) câteva trupe care au ajuns în playlist-ul obișnuit de pe deezer și, prin urmare, sunt mereu atentă la ce concerte aduc. Și chiar dacă uneori se suprapun cu filme pe care trebuie neapărat și musai să le văd, îmi notez frumușel, caut, mă documentez, ascult, și adaug pe lista favoritelor. Iar dacă vreți să știți ce putem descoperi anul ăsta în materie de muzică tiffească, vedeți mai jos ce-i în program.

Corul Sirenelor de la Marea Neagră
Când: azi, de la 21, la Casa TIFF.
De ce: pentru e un sound unic și o experiență inedită, pentru costume, atmosferă și pentru The Mistery of Bulgarian Voices.


Cine-concert CelloFun
Când: mâine, 4 iunie, Casa TIFF, ora 21
De ce: pentru că e featuring Irina Margareta Nistor, ceea ce e un argument suficient. Dar și pentru că e un cine-concert asamblat special pentru filmele lui Hans Richter care a fost un avangadist la vremea lui, în anii ’30, pentru Dreams That Money Can Buy, și alte pasaje din filmele și scrierile lui. Must see!

Austrian-Romanian Jazz Uber-Jam
Când: luni, 5 iunie, ora 21, la (ați ghicit?) Casa TIFF
De ce: pentru ză jazz, dăăăăă! Și pentru că mix de jazz austriac cu cel românesc, un concert-improvizație cu muzică inspirată de atmosferaa TIFF. Practic, e o coloană sonoră a festivalului pe ritmuri de jazz, n-are cum să fie rău!
Concert Charlie Cunningam
Când: joi, 8 iunie, la Biserica Reformată Calvină (sic!)
De ce: pentru că e hip, pentru felul în care se aude orice concert în acea incintă, pentru că folk plus pop plus accente flamenco și pentru că artistul a luat ???Bloggers’ Award??? în UK, deci dacă confrații britanici au decis că merită, apăi merită!

Concert Silent Strike
Când: vineri, 9 iunie, ora 21, la Casa TIFF (ha!)
De ce: pentru că sună într-un mare fel, pentru că sunt români care fac muzică electronică foarte mișto și care sună în felul ăsta:

Și… oare are rost să vă mai spun și de concertul Loredana de la TIFF?! Bine. Nu vă spun. Dar să știți că mai sunt foaaaaarte puține locuri!


***
TIFF este și despre echilibru între filme și petreceri, conferințe și concerte, covor roșu și ținute comode, scris pe fugă și zâmbete prelungi.
Pentru a naviga relaxată printre toate acestea, companionul meu festivalier din acest an este un Lenovo Yoga 910!

Share: