Da, sunt la TIFF, desigur că sunt, cum aș fi putut să lipsesc?! N-am apucat să fac aici o introducere în temă și nici măcar recomandări, nici măcar mie, am intrat direct în festival, imediat ce am închis laptopul pe care am lucrat frenetic să-mi termin treaba ca să mă pot bucura și eu de zilele astea la Cluj. Chiar dacă plouă!
Deja am mai multe de povestit aici, și e numai a doua zi, dar, pentru început, o veste care mă bucură peste poate: TIFF Unlimited.
Nu mai știu de câți ani exact vin și scriu de la TIFF, să tot fie vreo… opt, și mereu am avut o mică rezervă în a recomanda filme văzute aici pentru că pe unele știam sigur că nu aveți cum să le vedeți la cinema, nu aveți cum să le vedeți decât într-o manieră… să-i zicem dark. Asta cu toate că ele, filmele, mi-au plăcut, în unele cazuri, extrem de mult și dovadă stau zecile de texte despre ce-am văzut la TIFF. Totuși, singura variantă de vizionare legală și morală, dacă nu erați la Cluj la proiecție, rămânea Caravana Filmelor TIFF, evenimentul plimbăreț de după Festival, dar cu condiția să vină la voi în oraș și să și fie selectat.

Dar de-acum, vorba poetului, s-a isprăvit! Pentru că de-acum organizatorii au anunțat lansarea TIFF Unlimited, platforma de streaming pentru filme din selecția Festivalului și alte bunătăți care, dacă ajung prin cinematografe, stau atât de puțin încât practic parcă nici nu ajung:  precum și filme de autor, independente sau premiate, indisponibile pe alte canale.

Ajuns la majorat, Festivalul Internațional de Film Transilvania intră oficial în epoca VoD. Viitorul TIFF-ului, așa cum menționa și Tudor Giurgiu,  ,,trebuie să fie un mix între tradiție și digital, între a continua proiecțiile în sălile de cinema și a găsi formula potrivită de a le muta în online???, și fix acest lucru devine posibil odată cu TIFF Unlimited. E un proiect la care se lucrează de câțiva ani și sper ca producătorii și distribuitorii să se alăture acestei inițiative, acceptând ca filmele lor să fie incluse.

Una peste alta, de-acum eu am liber deplin la recomandări, iar voi la vizionat!

Costuri și alte detalii

În perioada 31 mai – 6 iunie, pe platformă vor fi disponibile catalogul de filme și ofertele promoționale de abonamente, iar din 6 iunie abonații vor avea și acces la filme.

Prețul unui abonament lunar la serviciul TIFF Unlimited este de 5 euro + TVA. Până pe 9 iunie, utilizatorii pot opta pentru unul dintre abonamentele disponibile la un preț promoțional: 10 euro (3 luni), 25 euro (6 luni), 50 euro (1 an). Toți abonații TIFF Unlimited vor beneficia de gratuitate timp de o săptămână, după ce și-au făcut un cont pe site. În plus, orice abonament activat, dintre cele trei scoase la ofertă, oferă acces gratuit timp de o lună la toate filmele de pe platformă, începând din 6 iunie.

CONCURS
Cum ziceam, se lasă cu concurs și, implicit, premii: două abonamente pe o lună la platforma proaspăt lansată, de testat, răsfoit și vizionat. Ale voastre să fie, prin tragere la sorți, dacă îmi lăsați aici, pe blog, până pe 4 iunie, inclusiv, un comentariu în care îmi ziceți filmul vostru preferat și de ce vă place atât de mult!
Simplu!

UPDATE: Sabina si Vlad sunt câștigătorii! Va trimit codurile pe mail!

Share: