Ca om preocupat de evenimentele culturale, de organizarea, comunicarea și sponsorizarea lor, sunt atentă mereu la ce parteneriate au marile festivaluri de la noi: în ce constau, cât și cum se implică partenerii, ce comunică și, mai ales, ce experiențe în plus aduc pentru public.
Ca o paranteză, nu mai cred de multă vreme în sigla, oricât de mare, așezată pe un banner și un link în comunicatul de presă. Sigur, voi puteți în continuare să vindeți sau să cumpărați și asta, nu e bai!
Sunt în vacanță câteva zile, dar asta nu mă împiedică să admir arhitectura parteneriatului pe care Samsung il are și în acest an cu Festivalul Enescu și, mai ales, să vă zic ce nu puteam să zic, deși știam, dar o să zic acuma, că e public, și anume activarea dARe by Samsung în acest context, cea cu bancnota de 5 lei pe care, așa cum știți e chiar George Enescu. 


Am tot scris aici de dARe, aplicația Samsung pentru augmented reality fiindcă au făcut niște treburi super-cool cu One Night Gallery, ba chiar și la FITS, cu MicroFolie, și pentru că îmi place, iar mă repet!, ideea de augumentare, de valoare adăugată în termeni de conținut cu ajutorul tehnologiei.

Iar asta cu bancnota mi se pare atât de minunat și rotund construită, pentru că oricine are o bancnotă de cinci lei, care e cu Enescu, și care, odată scanată via dARe, un app care e gratis chiar și pentru utilizatorii de iPhone (sic!), descoperă un conținut inedit legat de Festival. Practic orice hârtie de cinci lei devine un afiș al Festivalului și mult mai mult de-atât! Nu, serios, cât de COOL e asta!??!

???Samsung facilitează accesul la toate reprezentațiile din programul festivalului, prin intermediul realității augmentate.

Orice bancnotă de 5 lei devine un portal către universul fascinant al concertelor clasice prin simpla scanare a acesteia cu aplicația dARe by Samsung, disponibilă gratuit în Google Play și App Store. Scanarea bancnotei oferă instant, prin live streaming, acces la spectacolele disponibile pe toată durata festivalului.

Pe perioada festivalului, sunt disponibile două experiențe distincte: accesul prin live streaming la spectacolele disponibile, dar și o experiență în realitate augmentată, în afara orelor de spectacol??? (din comunicatul de presă)

Tot Samsung oferă și realități virtuale spectaculoase într-o vizită a caselor memoriale George Enescu (check: Muzeul Muzicii 360), dar și aplicația oficială a Festivalului, Enescu Experience, un mijloc valoros de a facilita informarea publicului și a asigura accesul la întreaga gama de evenimente.

Disponibilă, de asemenea gratuit, pe Google Play și App Store, aplicația cuprinde atât cele peste o sută de concerte care fac parte din festival, cât și programele conexe, toate evenimentele din toate locurile neconvenționale, hărți, program pe care-l puteți personaliza și o mulțime de detalii despre fiecare dintre acestea.

Dar bancnota augumentată rămâne totuși favorita mea. Iar de-acum v-am spus și vouă!

Share: