The Kindness Diaries e o serie pe Netflix căreia i-am dat o șansă în acest weekend prelungit. Are 13 episoade de 25 de minute, l-am văzut cap-coadă într-o singură zi și am plâns cam ca la primele sezoane de Grey’s.
Serialul ăsta, sezonul doi, pe care nu l-am văzut recomandat pe nicăieri, și nu înțeleg de ce (de ce, Netflix, de ce?!) este povestea călătoriei pe care Leon Logothetis, un fost broker englez de origine greacă, o face din Antarctica până în Argentina. Sezonul 1 nu e pe Netflix, nush de ce (de ce, Netflix, de ce?!) așa că am văzut doar sezonul 2.



Chestia foarte tare e ca Leon ăsta, un tip de vreo 40 de ani mai degrabă neinteresant la prima vedere, face această călătorie cu ambiția de a demonstra că se poate baza doar pe bunătatea oamenilor în drumul său. Și nu oricum, și-a propus să nu primească bani, ci doar casă, masă și benzină prin bunăvoința oamenilor pe care îi întâlnește pe drum.
Călătorește cu un Volkswagen broscuță din 1971, deci, pe parcursul călătoriei, o să aibă nevoie și de ceva ajutor mecanic, că, deh, mașină vintage, probleme actuale!

Dincolo de o veritabilă călătorie a la Travel Channel, Leon documentează și atitudinea oamenilor față de un călător străin care, după ce trece granița dintre SUA și Mexic, nici nu vorbește limba localnicilor. Adică tot ce poate să spună în spaniolă e ??? ¿Hablas ingles???.
Cel mai adesea e refuzat, dar pe parcurs se găsesc și oameni care îl găzduiesc, hrănesc, îi plătesc benzina sau îi repară broscuța. Și, da, ajunge la Ushoaia în fix aceste circumstanțe!


Cunoaște mulți oameni cu povești uimitoare de viață și mi se pare de notat și cugetat că mai ales cei mai săraci îl ajută, mai ales cei care au puțin împart din puținul lor.

În fiecare episod, Leon se lasă inspirat de câte un om binevoitor întâlnit și-l ajută financiar să facă încă și mai mult bine, fie că vorbim de un etaj nou pentru o școală în Peru, salvarea a o sută de căței sau plata chiriei sau a costurilor pentru un întreg an. Din banii lui, că, da, am omis până acum să spun, Leon e bogat. În total, în această a doua serie din Jurnalele Bunătății, Leon a susținut proiecte de vreo 200.000 de dolari.

Iar bucuria celor care au fost buni și au primit, la rândul lor, bunătate, trece de ecran într-o manieră în care face absolut imposibil să nu-ți dea lacrimile.
The Kindness Diaries e oricum interesant de urmărit pentru traseu dar, dincolo de asta, e musai de urmărit pentru că ne aduce aminte o calitate fundamentală a omului de care, adesea, pare că uităm: omenia.

Sper să vă uitați la el și să vă inspire să ajutați când și cum puteți, tot așa cum v-ar plăcea și vouă să fiți ajutați la nevoie. Un fel de Pay It Forward.
Mie mi-a plăcut mult. A! Și e super ok de văzut cu copiii!

PS AICI găsiți un interviu cu Leon și niște extra context.

Share: