April 6

Mamă? Asta nu e mamă!

Citesc pe net ca e mare vâlvă cu cazul femeii care a născut în toaleta unui spital. Că, vai!, cum a fost posibil aşa ceva, sistemul sanitar vraişte din România, că medicii incompetenţi, oribilă perioadă trăim, suntem trataţi ca nişte animale!

OK, mi se pare foarte aiurea ca tu, medic, să nu te prinzi că o pacientă e însărcinată. Dar daca are 110 kilograme, dacă tu o intrebi când a avut ultima menstruaţie şi ea spune că în martie şi NU îţi spune că i s-a rupt apa acum câteva ore, lucru pe care îl ştie cu singuranţă, fiindcă (mai) are trei copii acasă, serios dacă nu elimini varianta “sarcină”.

Eu, una, aş “elibera-o” pe femeia respectivă din funcţia de mamă. Fiindcă ştia că e gravidă, ştia că i se rupsese apa şi nu i-a păsat câtuşi de puţin de siguranţa copilului.

Cu alte cuvinte, ca medic poţi să greşeşti, tot aşa cum şi aparatele o pot face. Nu e ok, dar se poate întâmpla. Dar ca mamă, într-un astfel de caz, NO WAY!


Tags: , , ,
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 06/04/2011 by ruxandra in category "Dileme

7 COMMENTS :

 1. By Mihai Baboi on

  Acu’ eu nu stiu cum e si nici n-o sa stiu vreodata, evident. Dar ma mai uit si eu pe le TV. E o serie intreaga de documentare despre femei care n-au stiut ca sunt insarcinate (plus explicatia logica pentru care n-a stiut). E adevarat ca nici doctorii nu sunt de blamat, dar poate si ea are circumstante atenuante (repet, POATE).

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   mihai, cand mai ai trei copii acasa, e cam greu sa ignori semnele.. citeste articolul din adevaru’, mie mi se pare destul de evident ca a vrut sa ascunda asta.

   Reply
 2. By Arhi on

  ok, aia a vrut sa ascunda sarcina, dar aia la ecografie NU AU VAZUT COPILUL?? pe bune, am participat la cateva chestii de gen, nu prea ai cum sa ratezi faptul ca acolo e un copil.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   arhi, am vb cu un medic specialist in OBG si mi’a spus ca daca nu mai era lichid amiotic in burta, cea mai vizibila “formatiune” era capul bebelui – de aici si confuzia cu o tumoare. fiindca daca aia iti zice ca a avut ciclu, vorba aia, luna trecuta, nu te gandesti ca are sarcina. ca nici un om normal nu presupune ca o femeie minte sau ascunde asa ceva…

   si, oricum ar fi, culpa medicala, ok, dar femeia care ascunde sarcina si se duce sa nasca in buda nu e potrivita sa fie mama!

   Reply
 3. By claudia on

  Mi se pare de domeniul SF-ului cazul asta. Am mai auzit si pe la emisiunea aia de pe Discovery: I didn t know i was preagnant. De 9 luni creste ceva in tine si nu-ti trece prin cap sa te duci la medic decat cand stai sa nasti un ditai copilul de 5 kilograme 200? Oare nu simti ca se misca copilul sau ca ai ajuns la 110 kiligrame si ai uterul cat un cufar si doi sani cat pepenii in august?

  Pai in ritmul asta vom auzi la stiri ca a dat copilului sa manance o friptura cand i-au iesit doi dinti sau ca s-a asezat pe el, daca habar n-are de ce inseamna sa fii mama. Parerea mea e ca ar trebui tinuta sub observatie de catre serviciile sociale, caci la 41 de ani sa nu ai minime notiuni despre nastere si sarcina, e ceva extrem de grav.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *