May 15

De ce nu-mi iau permis auto

Azi am fost cu tata la poşta să-şi plătească o amendă pentru depăşirea vitezei, că el nu se descurca cu IBAN-uri şi alte detalii din astea tehnice. Nici eu nu mă descurc, da’ sunt prietenă cu unu’, Google, aşa că mi-a explicat el ce şi cum. Şi prietena mea, A., că şi ea ştie!

La poştă, o tanti foarte amabilă ne explică ce şi cum să completăm, unde CUI, unde IBAN. În fine, după ce am stricat două cartonaşe din alea – pe bune, voi aţi văzut în ce spaţiu minuscul trebuie să încapă ditai IBAN-ul?! – am nimerit-o corect şi lizibil.

“Aici trebuie să scrieţi pentru ce sunt banii”, observă tanti lipsa informaţiei. “Bine”, zic, deci “amendă de circulaţie, serie, număr şi dată proces verbal. E bine aşa?”. E bine. Cât scriu, tata îi explică tipei de la tejghea:

– Să vedeţi. Eram în localitate, şi era un tip care mergea foarte încet, da’ foarte încet! Încurca circulaţia, ce să mai vorbim! Aşa că a trebuit să-l depăşesc şi, na, ca să fac asta, am accelerat puţin. Cred că atunci m-au prins.

Ca să întelegeţi de ce e mai bine să nu-mi iau permis, ar trebui să mai spun că amenda era pentru 84 kmh. În localitate, da? Are umor tata! :)

Şi cum io-s fi’sa, credeţi că aş merge doar cu viteza legală?!

(apropo, merge cineva exclusiv cu viteza legală?!)


Tags: , ,
Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted 15/05/2012 by ruxandra in category "Din casă", "texte de tot râsu'

10 COMMENTS :

 1. By a_dia on

  draga mea, acum 1 saptamana am platit amenda pt 75 km/h, la intrarea in localitate :) inca se mai vedea indicatorul de intrare, cand sa-i vezi, cand sa franezi la timp de la 120?

  Reply
 2. By Cata Petru on

  E ‘imposibil’ sa mergi exclusiv legal.
  Pe calcule, cred ca faci 3 zile constanta – oradea cu tot cu localitati.
  Era un articol odata.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   aham! daca ma decid sa’mi iau vreodata permis si ma prinde radarul, am sa te citez. te descurci tu mai sus! :))

   Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   pai problema nu era ca n’ar fi deschis la posta ci ca inchisese la CEC. eu nu stiu in ce conturi se platesc amenzile, in sensul ca nici macar nu stiu unde sa incep sa caut :))
   si, aparent, nici tata. probabil ca totusi e un sofer disciplinat! :D

   Reply
 3. By Mihaela on

  exista o viteza legala?? Numerele de pe marginea strazii le folosesc ca sugestie ONLY. Am o amenda in mai bine de 10 ani – not bad :-)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *