Da, ştiu că e complicat pentru domni să reţină nume dubioase de culori, dar cum sunt mulţi care lucrează în diverse domenii care le cer o oaresce familiaritate cu codurile Pantone, voila, poate mai învaţă şi ei câte o culoare. Măcar una, în fiecare an. Culoarea anului.

Dacă pentru 2013 americanii de la Pantone au ales Emerald, care nu e nici verde, nici albastru, nici turcoaz, ci câte un pic din toate, pentru anul viitor avem o culoare întrucâtva mai complicată: Radiant Orchid, un purpuriu, se zice în comunicatul de presă, doar că unul magic, enigmatic şi captivant – beat that!

radiant orchid
“Radiant Orchid reaches across the color wheel to intrigue the eye and spark the imagination. O invitaţie către inovaţie, încurajează cretivitatea şi originalitatea, două valori adăugate pentru lumea de azi, inspiră încredere şi emană bucurie, iubire şi sănătate???, zice Leatrice Eiseman, executive director la Pantone Color Institute®.
Pe scurt, o armonie încântătoare de fuchsia, purpuriu şi tonuri de roz.

În modă, RO e potrivit atât pentru doamne cât şi pentru domni, fiindcă scoate în evidenţă culoarea pielii sănătoase, şi cum la noi urmează an electoral, să vezi cravate şi batiste violete! În beauty are, de asemenea, legătură cu punerea în evidenţă a tenului şi se potriveşte cu multe culori de păr şi de ochi.
Ce am căutat eu? Desigur, pantofi:
louboutin

Aşa. Încă ceva, în caz că domnii nu vor auzi prea curând de Radiant Orchid. Pe numele său de familie, culoarea se numeşte PANTONE 18-3224. Mai jos aveţi şi celelalte culori ale anului:

culori

Celosia Orange ftw! :))

Share: