Nu ştiu cum, dar vorba aia cu “Ies la bere” o au doar băieţii, de parcă noi, fetele, nu facem asta niciodată. Şi e greşit! Mă rog, nu ştiu voi, dar prietenele mele şi cu mine mai ieşim din când în când la bere. Bere de fetiţe, cum îi zicem noi. E… terapeutic, fiindcă e mult mai uşor să vorbeşti relaxat cu prietenele despre întâmplări sau oameni care-ţi fac viaţa mai complicată. Inevitabil, când le povesteşti altora nu mai par atât de grave, iar întâlnirile cu fetele sfârşesc automat cu hohote de râs.

Şi avem o grămadă de subiecte de discutat, cred că şi dacă ne-am vedea zilnic tot s-ar găsi subiecte!
satc
E bine să ai prietene care să te cunoască şi să ştie când e cazul să tragă de tine să te scoată din butoiul cu melancolie (şi, de asemenea, că uneori e bine să te lase un pic acolo!), când să-ţi spună că nu-ţi vine bine rochia şi când să-ţi spună că noua culoare de păr ţi se potriveşte de minune. E ca şi cum aş avea mai multe alter ego, dar nu drăcuşorii care te sfătuiesc de bine şi de rău, ci nişte oameni în care ştii că poţi avea încredere, uneori chiar mai mult decât în propriile păreri. Şi viceversa. Nu ştiu ce m-aş face fără prietenele mele, zău! Şi chiar dacă nu apuc să le spun mereu asta, iată, profit acum ca să le mulţumesc că mă suportă, cu bune şi cu rele! (Se ştiu ele, nu e nevoie de nominalizări!)

Idei interesante pentru fete, numai bune de dezbătut cu prietenele la o bere (sic!), găsiţi şi pe blogul Redd’s, de la călătorii (şi ce fain e să trimiţi acasă vederi scrise de mână!), la fashion (combinaţiile perfecte pentru cămaşa albă – ador cămăşile albe!), accesorii şi beauty, idei pentru decorat spaţiul personal sau reţete bune de gustări dulci (dar nu numai) şi dispute culinare cum ar fi cele dintre cupcakes şi brioşe – care sunt mai bune?! Bonus, pentru cele foarte foarte ocupate, idei de cadouri pentru pus în ghetuţe.

bere
Şi pentru a savura mai bine discuţiile cu prietenele, am pentru voi trei pachete de la Redd’s, cu bere, un pahar personalizat şi o cutie pentru păstrat… ce vreţi voi! Şi pentru ca domnii să nu se simtă părăsiţi când voi staţi la poveşti cu prietenele, am ales pentru ei câte o carte de la Editura Univers. Prima este Tăieturi, de Malcolm Bradbury,  o poveste din care nu lipseşte umorul britanic. Cea de a doua este Regele, de Donald Barthelme, o pseudo-alegorie a mitului Regelui Arthur şi al Cavalerilor Mesei Rotunde, puşi să trăiască în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, iar cea de a treia carte pentru prietenii voştri este Bărbatul sentimental, de Javier Marias, roman catalogat drept “uimitor” de New York Times Book Review, şi o carte pe care eu am ajuns s-o citesc datorită atâtor păreri bune de la utilizatorii Goodreads. Deci bere pentru voi şi cărţi pentru ei!

Ca să primiţi acest pachet complet pentru o seară perfectă, zic să povestiţi mai jos, la comentarii, pentru ce sunteţi recunoscătoare prietenelor voastre. Şi apoi, fireşte, să nu uitaţi să le spuneţi şi lor, ca să se bucure! Poate chiar la berea din premiu, în timp ce iubitul se delectează cu un roman de la Univers.

Până joi, 12 decembrie, când aflăm câştigătorii!

Update: au câştigat Cris, Annemarie şi Ioana. Mulţumesc tuturor pentru comentarii şi nu uitaţi să le spuneţi prietenilor de ce îi apreciaţi! :)

Share: