Cu un an înainte, ca să avem vreme să ne punem la punct agenda și bugetul, organizatorii Festivalului George Enescu au anunțat programul viitoarei ediții a evenimentului, care va avea loc între 30 august și 20 septembrie 2015. De departe, pentru mine, cel puțin, vestea cea mai grozavă e că, în sfârșit, vom avea la București Filarmonica berlineză, una dintre cele mai bune orchestre ale lumii, sub bagheta lui Sir Simon Rattle!!!
Logo-Festival_George_Enescu 2013

Printre alte atracții ale festivalului mai spun așa: Sarah Chang, Israel Philarmonic dirijată de Zubin Mehta, Fazil Say, Staatskapelle Dresden, una dintre cele mai vechi orchestre din lume, înființată prin secolul al XVI-lea, San Francisco Symphony și London Symphony Orchestra (care are și Enescu în program și va fi dirijată de Ion Marin!)Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra cu Elisabeth Leonskaja la pian (și ei cântă Enescu), orchestra Operei bavareze, Filarmonica din Viena (fără Strauss  în program, sic!), Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, al cărei solist vor fi Alexandru Tomescu, la vioară și Simon Trpcheski la pian, faimosul Murray Perahia, Concertgebouw Orchestra (din nou!) cu Janine Jansen ca solistă dar fără Mariss Jansons, din păcate, fiindcă renumitul dirijor nu va mai fi alături de orchestra olandeză anul viitor.

Din păcate, nu am văzut nici o secțiune de operă și balet, dar sunt sigură că nu va lipsi nici în 2015, deși… e greu să (auto)depășești Vortice Dance Company pe afiș! Dar eu sunt optimistă! Până la urmă nu e greșit să speri la Akram Khan în România, nu?!

Abonamente și bilete

La ediția viitoare a festivalului vor participa 2500 de artiști străini și 500 de artiști români, vor fi 58 de concerte în săli (Sala Palatului și Ateneu), precum și multe altele în aer liber.
Abonamentele pentru Festivalul Enescu 2015 vor fi puse în vânzare pe 15 ianuarie 2015, ora 10.00, și vor fi de câteva tipuri:

TIP A, valabil pentru toate concertele din seria Mari orchestre ale lumii de la Sala Palatului, cu prețuri cuprinse între 1000 și 2200 de lei.
TIP A1 și TIP A2, valabil pentru câte 11 concerte din seria Mari orchestre ale lumii de la Sala Mare a Palatului, în combinații diferite, cu prețuri cuprinse într 550 și 1250 de lei.
TIP B, valabil pentru toate concertele din seria Concerte și recitaluri camerale de la Ateneul Român, cu prețuri cuprinse între 1600 și 2o00 de lei.
TIP C, valabil pentru toate concertele din seria By Midnight de la Ateneul Român, cu prețuri cuprinse între 700 și 900 de lei.
TIP D, valabil pentru toate concertele din seria Concertele de dimineață de la Ateneul Român, Sala Mică a Palatului, cu prețuri cuprinse între 170 și 200 de lei.

Ediția 2015 a Festivalului păstrează categoriile de reduceri pentru pensionari, elevi și studenți, pentru aceștia, prețurile abonamentelor variind între 750 RON și 350 de RON. Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2015 vor fi puse în vânzare 16 februarie 2015, ora 10:00, cel mai scump fiind 160 de lei, iar cel mai ieftin 40 de lei, și nu pot spune decât că, pentru asemenea program, prețul e mai mult decât decent!

Până una-alta, luați de vă bucurați urechile!

Share: