Anual, în România, aproximativ 10.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer la sân. Scrisă, așa, negru pe alb, într-o propoziție, nu pare cine știe ce dar dacă priviți dincolo de statistici, vă puteți lesne imagina că sunt 10.000 de povești de viață și, da, și de moarte. Pentru că adesea ne pasă de job, casă, copii, prieteni, iubit, familie și de toate celelalte înainte să ne aducem aminte că nu suntem nici invincibile și nici, vai!, nemuritoare!

Să urmărim un film scurt în sensul ăsta, unul care sper să vă facă să zâmbiți nițel dar să vă și pună pe gânduri:

#checkyourselfie este o campanie globală menită să atragă atenția asupra importanței autocontrolului, mai ales că cele mai multe dintre cancerele de sân sunt descoperite în stadiile doi sau trei când boala e deja destul de avansată. Dacă intrați pe site-ul fundației Casiopeea o să găsiți un document care vă arată cum se face corect această autoexaminare. Nu vă ia mult timp, dar poate să vă salveze viața.

Și dacă o faceți pentru voi, poate e o idee bună să le amintiți și prietenelor voastre să facă asta trimițîndu-le o fundiță roz cu ajutorul unei aplicatii online. În plus, pentru fiecare fundiță virtuală trimisă, Nestle donează niște bani fundației Casiopeea.

Octombrie e luna prevenției cancerului la sân și scriu asta pentru toate femeile care uită să aibă grijă de ele, cu gândul la sora mea care a supraviețuit și la prietena mea care a uitat să aibă grijă de ea și n-o să-mi mai fie niciodată la un telefon distanță…

Vă rog să nu uitați să aveți grijă de voi!

funda

Share: