Ieri ar fi fost aniversarea bunica-mii și, chiar dacă, în fapt, ziua n-a fost dintre cele pe care le-aș repeta neapărat, pe seară, când mailurile s-au mai liniștit, internetul a fost reparat, stomacul calmat și un pahar cu vin a apărut pe măsuța de lângă canapea, mi-am găsit tihna necesară pentru a asculta unul dintre cântecele ei preferate, La vie en rose.

Și până la urmă a fost o zi bună, în felul ei, că pe seară au venit și niște poze cu pădurea nebună de la munte, pe care n-am apucat s-o văd decât așa, fotografiată, anul ăsta. Dar am zâmbit, oricum ar fi.
Și-am adăugat asta la momentele mele, că așa m-a învățat bunică-mea, să am mereu o colecție de lucruri mici care mă fac să zâmbesc.
Prin urmare, dau din casă!

Să citesc beletristică în miezul zilei, iar acum, că s-a răcorit, cu un pled, pe balcon, între perne. Foarte rar, dar cu atât mai special!
Un pahar de vin și, în primul weekend de noiembrie fără soare, ???Sweet november???. E un obicei pe care îl păstrez de ani de zile.
Sâmbătă dimineața și duminică seara – sunt extrem de puțini cei care au acces la momentele astea din săptămână, în special duminica. Sunt un om sociabil, dar am nevoie și de momentele mele cu mine și nu renunț prea ușor la ele.
În cadă, tot cu o carte. Alint și remediu pentru zile (g)rele deopotrivă.
Să înot.
Să gătesc. Nu chestiile zilnice, mici. Să gătesc chestii elaborate și complicate.
Să dansez. Când nu mai pot, îmi pun căștile, dau muzica tare și dansez nițel!
Să mă plimb prin zonele cu case vechi.
Să văd oameni și să-mi imaginez scenarii despre viața lor.

Acum, că m-am apucat să le scriu, îmi dau seama că am o listă destul de lungă – ar mai fi destule, dar o să mă opresc la astea deja înșirate mai sus – dar că nu le practic suficient de des. Bine, la ele se adaugă bucuriile pe care mi le fac alții, momentele frumoase împărțite, cele neașteptate și clasicele bucurii mici: o plimbare în parc, o cană cu ceai fierbinte când ajungi înghețat acasă, un zâmbet aiurea pe stradă și nenumărate altele.

Dacă aveți și voi astfel de momente, acum e cazul să le împărtășiți, pentru că cei de la Cremosso fac o colecție – puteți completa și aici, mai jos, în formular:

Da, sunt și șapte premii în bani, dar, poate mai mult de atât, pe site e o colecție de momente pe care le puteți împărtăși cu alții și, de ce nu, unele pe care le puteți adăuga propriilor obiceiuri! Niciodată nu sunt prea multe, nu?

Am ales și eu câteva de pe site, apropo:

un pisic pufos care-ti taie calea, o raza de soare care face spectacol – ca o diva – intr-o zi friguroasa, oamenii care iti zambesc si-ti spun lucruri bune…

cand descopar o melodie care imi place la nebunie si pe care as asculta-o non-stop

cand am reusit sa escaladez cel mai inalt varf montan din tara

cand am auzit pentru prima data cuvantul ???mama???

sa imi vad parintii zambind si sa stiu ca eu sunt motivul pentru care o fac

cafea

Iar dacă aveți blog, mai e un concurs legat de asta!

Share: