Păi da! Elektric a fost totul aseară la recitalul de la Jazz TM, în Piața Operei, dăruit de domnul Chick Corea și prietenii săi la fel de elektrici, Dave Weckl la tobe, John Patitucci la bass, Eric Marienthal la saxofon și Frank Gambale la chitară, ft publicul timișorean, mii de oameni care au ascultat, s-au bucurat, au aplaudat, ba chiar au cântat ???dirijați??? de magicianul incontestabil al acestei prime seri de festival, Chick Corea.


S-au cântat și mai noi și mai vechi, și compoziții și improvizație, în ceva ce aș putea numi doar regal de jazz. Poate că cei zece ani scurși de la precedenta vizita a lui Chick Corea în România au fost prea mulți, poate și Timișoara îl aștepta… dintotdeauna (aici a fost în premieră aseară), poate e locul ăsta, sămânță de revoluție, cert e că, dincolo de rigurozitatea jucăușă a muzicii, atmosfera a fost electrică.
Nu vreau să fac o cronică, fiindcă, oricât aș fi de pricepută la vorbe, atmosfera de aseară a fost de trăit, nu de povestit. Am un scurt video:

Recitalul ar fi trebuit să dureze o oră și jumătate, doar că s-a revenit de trei ori pe scenă, așa că a durat vreo două ceasuri. Nici artiștii, nici publicul nu s-au  îndurat să se despartă. Magic.

Share: