Început acum câteva zile, se pare că seria de interviuri cu mai marii unor agenţii importante de PR din ţara românească se bucură de interes, lucru pentru care vă mulţumesc. Ideea mea a plecat de la o discuţie referitoare la o anumită cerinţă specificată într-un anunţ de angajare postat pe PR Wave. Cuiva i se părea ciudat că, alături de experienţa minimă de doi ani, se cereau şi ceva prieteni prin presă. Fireşte, aşa cum am mai spus, formularea e mai mult decât tristă, însă adevărul e că dacă după doi ani nu ai deja nişte contacte în presă, ca PR, ceva nu e în regulă.

Aşa am ajuns să rog câţiva manageri de agenţii să-mi răspundă la întrebarea “Cum trebuie să fie şi ce trebuie să ştie un potenţial angajat în agenţia de PR pe care o conduci?”. Primele răspunsuri aparţin Crenguţei Roşu de la DC Communication şi Soranei Savu de la Premium PR. Astăzi aflaţi ce părere are în legătură cu acest subiect Gabriela Lungu, Managing Partner la The Practice (facebook, twitter).

Şi pe Gabi am avut plăcerea s-o cunosc acum ceva vreme şi admir determinarea, creativitatea şi umorul cu care practică meseria asta şi faptul că e o şefă aşa de cool, îndrăgită de toată echipa ei.

Cât despre The Practice, parte a grupului Leo Burnett, nu vă spun decât că este una dintre cle mai premiate agenţii de relaţii publice de la noi şi din regiune şi are o echipă cu care e o plăcere să lucrezi.

Dar cum aţi putea ajunge să vă alăturaţi acestei echipe? Ei bine, iată ce spune Gabriela când vine vorba de colegi noi:

Povestind cuiva din domeniul recrutarii ce tip de oameni cautam pentru THE PRACTICE, respectivul mi-a raspuns plastic: “Adica vreti o persoana si frumoasa si focoasa si devreme-acasa”.

Ca sa fiu sincera, e adevarat: ca agentie de top din piata de comunicare nationala si una dintre cele mai premiate companii de PR din regiune, cautam oameni plini de calitati si suntem destul de pretentiosi. Nu exista un set de calitati suficiente pentru a ajunge in echipa noastra, dar exista unele absolut necesare.

Astfel, ne dorim oameni cu adevarat pasionati de idei, de munca, de comunicare si PR, oameni care stiu sa se auto-motiveze constant si care nu se lasa coplesiti prea repede de nimic, curiosi, care citesc mult si sunt mereu la curent cu ce e nou (si in domeniul nostru, si-n viata, in general), oameni foarte bine organizati din fire, care fac lucrurile ordonat si logic. Trebuie sa aiba talent la scris, sa fie oameni de idee nu doar de executie si să fie si de executie nu doar de idee, sa aiba curajul dar nu si incapatanarea opiniilor, si sa fie… oameni frumosi.

Ne dorim colegi care sa aiba caracter, spirit etic, personalitate. Nu in ultimul rand trebuie sa simtim ca s-ar potrivi, ca ar avea chimie cu restul echipei.

Nimic mai simplu, nu? Dar nu e deloc aşa! Totuşi, se brodeşte la fix, fiindcă agenţia tocmai a lansat o nouă etapă a programului de internship Seasoned by The Practice şi caută studenţi în ultimul an sau absolvenţi cărora să le ofere experienţă într-o agenţie. Numai doi sunt norocoşi (deşi norocul nu are nici o legătură, vă asigur!) şi aveţi vreme până pe 26 octombrie să trimiteţi aplicaţiile dimpreună cu soluţiile cele mai bune… vedeţi voi! Baftă!

Mâine citiţi care sunt calităţile unui potenţial angajat la GMP PR, după cum consideră Ioana Mănoiu, Managing Partner al agenţiei.

Share: