January 13

Băsescu retrage Legea Sănătăţii

Preşedintele ţării, îl ştiţi, tipul ăla care râde simpatic, plânge simpatic şi căruia îi plac glumele lui, tocmai a declarat că va cere retragerea proiectului Legii sănătăţii, aflat zilele acestea pe agenda publică şi subiect de discuţie prin mass-media.

Ce face?! Cum?! Legea aia despre care am spus că o să facă şi o să dreagă, că o să ia sistemul sanitar şi o să-l mute de pe butuci pe roţi, legea aia?! Se retrage?! Cum adică? Nu e bună?!

NU! Nu de asta spune preşedintele că cere retragerea legii ci pentru că nimeni nu doreşte schimbarea propusă de aceasta!, a spus preşedintele, înşirând categoriile de participanţi la sistem, de la medici până la pacienţi, asiguratori şi manageri de spitale.

Ce nu s-a spus este ce se va întâmpla cu această lege, fiindcă indiferent cine vrea sau nu schimbarea, sănătatea e vai de capul ei, aproape mai rea decât educaţia, deci o schimbare e necesară! Dar preşedintele s-a supărat pe sat!

Să vedem. Medicii nu vor legea pentru prevederile pe care le face referitor la asigurarea lor de malpraxis şi pentru că un sistem bazat pe calitatea serviciilor şi plata acestora, i-ar lăsa pe medici fără spagă, iar populaţia refuză legea pentru că a auzit că o să plătească mai mult pentru aceleaşi servicii şi, fireşte, pentru că în conflictul Băsescu-Arafat populaţia îl susţine necondiţionat pe ultimul dintre ei.

Eu nu cred că e o mişcare de recunoaştere a erorilor din acest proiect de lege şi nici o mişcare dictată de teama popularităţii lui Raed Arafat (vezi petiţiile şi cauzele apărute ca ciupercile dupa ploaie) ci mai degrabă o aşezare a viitorului discurs politic de închidere a gurii celor care vor spune în continuare adevărul: sănătatea, sistem şi stare deopotrivă, e la pământ.

Nu în ultimul rând, declaraţia băsesciană de azi nu are nici o legătură cu Like-urile pentru petiţiile şi cauzele care susţin SMURD şi nici cu “mitingul” de la Universitate. Acolo sunt alte interese. Politice.

Update: după cum spuneam, altele sunt interesele cu mişcarea maselor şi protestele. La mitingul “spontan” pornit din Piaţa Universităţii şi ajuns la Cotroceni se scandează “Jos Băsescu” nu “Raed, suntem cu tine”. Cu toate astea, în continuare nu consider că Băsescu a retras proiectul de lege la presiunea mulţimii.

Tot astăzi am văzut o declaraţie a Sulfinei Barbu care spunea ceva de mărirea salariului minim pe economie. Am făcut o greşeală, însă, mărirea până la 700 de lei nu se face de la 600, cât ştiam eu că e, ci de la 670 cât e, de fapt. Băsescu va trebui să găsească “altă sută de lei” sau să vină c-o idee nouă de a linişti populaţia…

Dacă mai apucă!


Tags: , , , , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 13/01/2012 by ruxandra in category "ţara mea de d'oh!

5 COMMENTS :

 1. By Horea on

  Sunt de acord cu tine, că pe (era să scap cuvântul “domn”) preşedinte nu-l interesează protestele şi nu-i afectează în nici un fel deciziile.

  Trebuie să înţelegem că este anul în care se fac alegeri, iar 100 de lei adăugaţi la minimul economie e o … nimica toată. Vin pachetele imediat şi măsurile populiste! Wait for it! :)

  Ar mai fi şi treaba că pe dr. Arafat nu-l are la mână cu dosare, ori alte nemernicii (chiar dacă a încercat sensibil să arunce o bombă ireală cu “procurarea ambulanţelor de la companiile preferaţilor”). N-a prins.

  Aştept următorul subiect care va băga România în febră. Sunt curios.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   100 de lei e un efort destul de serios pentru buget, iar cei care castiga acum salariul minim pe economie isi vor fi adaugat ceva mai mult de 10 procente la venituri. e diferenta intre carne de doua ori pe luna si carne saptamanal. si probabil ca se recalculeaza si punctul de pensie.

   cat despre urmatorul subiect… probabil n’o sa avem prea mult de asteptat. nici o zi fara un breaking news! :))))

   Reply
 2. By Horea on

  Ai dreptate :))) Cel puţin perioada asta presa (evident şi toţi deţinătorii de blog/site/cont de facebook şi twitter) a avut ce scrie. Câtă hărnicie! Am văzut chiar câte 4 – 5 articole scrie în aceeaşi zi, pe acelaşi subiect! :))

  Să revină Elodia, ca următorul subiect? Ar fi mai calm pentru corazonul românului afectat de acest sistem de sănătate … de stat! :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *