Presa nu moare. Se sinucide!

Cred că recit poezia asta de prin 2008, de când criza rânjeşte hâd prin paginile făr’ de reclamă ale publicaţiilor autohtone pe care, ca să le umple, editorii au aşezat te miri ce, de la advertoriale fără perdea şi fără marcaj până la cele mai cretine, neimportante şi neinteresante ştiri, împănate cu greşeli de redactare, puzderie de virgule şi lipsă de cratime. Că, na, doar nu era să dai afară managementul bine plătit, nu! Dai afară corectorii! Logic, dăăăă!

Şi toţi se plâng. Nu sunt bani de investiţii în oameni, asta e, vremurile “este” grele, ne descurcăm cum putem. Iar dacă acest “cum putem” se întâmplă să fie o casetă cu popoul unui fost premier, asta e, SPP-ul e de vină, noi facem jurnalism, stimaţi telespectatori! Şi-i mai învăţăm şi pe alţii că aşa se face jurnalismul! Cool!

Deja s-a fâsâit subiectul, şi, oricum, nu despre asta voiam să scriu şi despre goana după senzaţional în genere. Probabil de la goana asta obosesc jurnaliştii, altfel, pe bune, aş zice că unii ar trebui să aibă mintea extrem, da’ extrem de odihnită! Ca de pilă domnul sau doamna care a scris titlul ăsta:

Fotografia care a cucerit internetul: o vidră se roagă la Dumnezeu


Nu, nu e un interviu cu puiul de vidră care declară că a avut vreo epifanie despre provenienţa peştelui la Zoo, şi nici un material despre obiceiurile sale religioase, sau despre faptul că Zoo cu pricina trebuie să se închidă fiindcă nu mai are cum hrăni animalele şi doar o minune ar putea salva prăvălia. E doar o ştire tradusă din Daily Mail (un tabloid, copiii!, nu vreo publicaţie quality, apropo) şi preluată fără link.
Sincer, eu cred că puiul de vidră se ruga să nu apară în ştiri cretine, dar n-a avut noroc. Probabil că în curând o să citim o ştire despre cum s-a dus să se călugăreacă la Mânăstirea Vidrin şi a renunţat la peşte în zilele de post! Sau poate s-a apucat să publice “Actualiatea vidrei” cu ştiri despre jurnaliştii de la Realitatea!
Întrebată despre această situaţie, o altă vidră (foto) nu au dorit să facă nici un comentariu!
PS: Nu mă prind ce e mai grav, faptul că asta e considerată o ştire sau că 96 de oameni i-au dat like pe FB si alţi 36 share (unul e al meu, da’ faceam mişto!)
Încă un PS: vidrele sunt pe bune teribil de simpatice. La acvariul din Lisabona erau două care înotau împreună, mega simpatice! Dar n-am scris o ştire despre amorul vidresc. Poate trebuia…
Share: