April 9

It’s a Boy! And I’m în love!

Când eram eu mică, cred că aveam vreo cinci ani, tata, care era prieten cu Mihai Costiniu, unul dintre antrenorii emeriţi de înot ai României, m-a dus la bazin, la “23 August”, să învăţ să înot sau măcar să nu cresc cu teama de apă. Nu cred că am învăţat cine ştie ce atunci, pentru că Mihai se ocupa de elevii săi care chiar se antrenau pentru tot felul de competiţii, aşa că eu mă amuzam teribil aruncând colacul în apă şi apoi pe mine în el: pleosc! Îmi plăcea la nebunie!

Şi mai mult, însă, îmi plăcea să mă aducă Mihai acasă, şi asta pentru că avea un Beetle, o maşină verde despre care ştiam că se cheamă Broscuţă, era mică şi caraghioasă, şi era favorita mea între toate maşinile din lume! De fapt, în secret, îmi plăcea Broscuţa mai mult decât îmi plăcea maşina tatei, Iubi, un Trabant, “maşină nemţească nu fiare de la România”, cum mă apăram în faţa răutăţilor colegilor de grădiniţă sau de joacă. Copii răi, ce vreţi!

De-a lungul anilor, într-un fel sau altul, prin muzică, reclame, amici cu Broscuţă, maşina asta şi-a păstrat locul în sufletul şi-n amintirile mele, şi se află în wishlist, atunci când o fi să-mi iau eu o maşină. Până acum, recunosc, era pe locul doi, după Mini, însă odată cu #ziuaminunilor, cred că trece pe primul loc, şi asta pentru că am fost sedusă de noul design dar, mai ales, pentru că am fost sedusă, din nou, de pasiunea, istoria şi bucuria care vin la pachet odată cu Noul Beetle. Flower Power!

Nu mă pricep prea bine la maşini, aşa că ar fi o prostie să mă apuc să vă povestesc de capacităţi cilindrice şi de ampatament ori de farurile cu bi-xenon, însă vă pot spune că designul e modificat, că Broscuţa a pierdut un pic din înălţime, e mai lată şi mai lungă (sau aşa pare!), iar parbrizul să se duce destul de mult spre plafon. Care, plafon, dacă vreţi – şi de ce să nu vreţi?! eu aşa aş vrea! – poate fi dotat cu trapă panoramic glisantă. Na, că v-am zis-o!

Pot, însă, să spun că bordul e aproape neschimbat în ceea ce priveşte designul, şi că parte din elemente sunt asortate cu culoarea maşinii (12 variante, apropo, mie îmi place Denin Blue), că sistemul de sunet are pile la Fender şi că portbagajul e generos.

Şi ştiţi ce-mi mai place foarte mult?! Felul în care se face comunicarea pentru această maşină. Am primit, la evenimentul de săptămâna trecută, cartea-catalog-artisticărie de prezentare a maşinii. E… wow!, mai mult decât ai putea să-ţi doreşti pentru orice brand/client de care te ocupi dacă bugetul (mereu bugetul!) n-ar fi o problemă. E genul de carte pe care o citeşti, o răsfoieşti, o admiri, cu care te joci şi pe care o atingi, pentru că, din loc în loc, vine cu o nouă textură menită să scoată şi mai bine în evidenţă caracterul jucăuş al Broscuţei, fără nici un fel de limite la capitolul creativitate, exceptând, poate, limitarea fizică, a dimensiunii hârtiei. Deşi… :)

Pentru că nu mă îndur să renunţ la exemplarul meu, am rugat frumos şi am primit unul şi pentru voi, cetitorii de printre rânduri, fiindcă mie îmi place tare şi vreau să împart cu voi asta. În schimb, vreau să-mi spuneţi trei cuvinte pe care le asociaţi cu maşina despre care v-am povestit azi, fie că-i ziceţi Noul Beetle sau Broscuţă sau cum vreţi voi! Până joi :)

Pentru inspiraţie, beetle.com şi veenue.com, dar campania de promovare e impresionantă (take The Journey) aşa că o să găsiţi idei şi pe twitter ori facebook.


Tags: , , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 09/04/2012 by ruxandra in category "Cântece şi încântări", "Carte", "PR sau piar

5 COMMENTS :

 1. By Sorin Grumazescu on

  Am stat si am citit articolul tau de 2 ori. Si stii de ce te-am intrebat pe twitter daca ai si condus masina? Pentru ca se vede ca ai scris din suflet articolul. Si ma gandeam… ma, daca fata asta a scris asa frumos despre ea, plus ca-s 7 paragrafe, FARA SA O CONDUCA, oare ce ar mai putea scrie daca o si conduce? :)

  Felicitari! Chiar mi-a placut! :)

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   ca sa fiu sincera, cred ca diferentele in ceea ce priveste experienta condusului intre o masina (noua) si alta din aceeasi clasa, nu sunt foarte mari, asa ca nu stiu ce alte info extra as mai fi putut aduce in sensul asta, chiar daca o conduceam. oricum, mie mi se pare ca, dincolo de buget, alegerea masinii e in primul rand o chestiune de chimie si de indentificare a valorilor comune cu brandul, asa cum sunt ele comunicate de brand si confirmate de consumatori. iar la bettle chestia asta e la fel de importanta precum designul, motorizarile (are si varianta sport, de 200 CP, apropo!) sau uleiul folosit! :)
   si, desi nu s’a gandit nimeni, dar ar trebui!, s’ar putea scrie despre masini si din perspectiva pasagerului din dreapta! are si el drepturi, ce! :)))
   multam de aprecieri! :)

   Reply
 2. By Ela on

  Mihai a fost antrenorul meu foarte multi ani, cred ca 80% din ce sunt azi ca om i se datoreaza… L-am iubit si il iubesc enorm, iti multumesc pentru ca ai scris tangential si despre el.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   ce faaaaain! ce ma bucur ca ai citit asta! eram mica, nu’mi amintesc decat broscuta si bazinul mare, dar chiar si asa, ma bucur ca ti l’am readus un pic din amintiri :)

   Reply
 3. Pingback: La aniversare printreranduri: prinde viteză pe zăpadă cu Golf 7! | teamcomm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *