La presiunea publică, TVR a renunţat la deal-ul cu Dolce care urma sa (re?)transmită o parte din meciurile de la Campionatul European de Fotbal şi le va difuza pe toate. Uraaaaa, poporul a învins, poporul are fotbal! Noul PDG al TVR-ului, interimar dar venit să rămână, aş spune, a apărut în instituţie şi, în doar două zile, a repurtat o victorie importantă. Ce bun e USL-ul, o să spună poporul, iată, ei ne dau circ! Ăilalţi nici pâine! Nu vă faceţi griji, nici ăştia nu vor da pâine, dar la circ, ce-i drept, se pricep.

În timpul ăsta, Institutul Cultural Român trece în subordinea Parlamentului, doar aşa, că făcea treabă bună şi doar aşa, pentru că directorul Patapievici, persoană fizică, mă’nţelegi, iară nu când e în exerciţiul funcţiunii, îl susţine deschis pe Băsescu. Ah, da, şi pentru că guvernul Ponta poate să facă asta, poate să facă orice, poate să ude şi canapeaua.

Ce ştie poporul despre ICR? Doar despre un oaresce scandal de acu’ ceva vreme, cu un ponei roz care avea o zvastică pe fund, atât. Sau nici măcar asta. Dar se dau cu părerea, că, deh, părerile sunt moca, ne place să avem păreri, părerile fac bine la orgoliul personal, adică, ce, noi să nu avem păreri?! Ha!

Asta ca să nu mai spun că în comisia senatului pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă am descoperit doi ingineri şi-un profesor de fizică, fără nici o legătură evidentă cu cultura, arta sau mijloacele de informare în masă, iar şeful comisiei e nemuritorul Nicolaescu. Sergiu Nicolaescu. Pe aia de la CD n-am putut s-o cercetez, că nu se deschide pagina individuală a celor din comisie.

Fireşte, ca să le leg pe astea două, dacă, să zicem, TVR-ul ar fi sublicenţiat transmiterea unor concerte din cadrul Festivalului George Enescu, nimeni n-ar fi avut nimic de comentat, nimănui nu i-ar fi păsat. Ceea ce, dacă-mi daţi voie să am o opinie despre asta, e de-a dreptul deprimant!

A. Uite ce mai zic nişte oameni.

Share: