Deşi am păţit-o plenar din pricina unei parole de gmail, securitatea informatică nu a fost nicicând printre preocupările mele. Am windows cu patalama si am folosit security-ul lor până când în laptopul meu s-a strecurat un ceva rău care ameninţa cu prăpădul! Am pus un antivirus, de urgenţă, şi am scăpat, numai că antivirusul ăla îmi bloca outlook-ul fix când îmi era lumea mai dragă şi, odată cu el, tot sistemul, de nu mai mergea nici restart altfel decât din buton, cu forţa. Necâştigător.

Aproape furioasă, am comentat pe twitter că mă enervează acel antivirus şi că l-am dat jos din computerul meu! Foarte curând după, am primit un mail de la Ionuţ (Premium PR) în care îmi propunea să încerc un alt antivirus, Kaspersky. Am apreciat că a fost pe fază, am mulţumit frumos, dar nu am descărcat produsul până când un alt “ceva rău” a aterizat în computerul meu şi mi-a blocat mai tot!

Era un soi de păcăleală, nu chiar un virus, şi un prieten m-a ghidat să-l curăţ pe nevrednic din sistem! M-am speriat suficient de tare încât am descărcat şi instalat antivirusul de la Kaspersky, şi asta folosesc şi azi, fiindcă e discret şi-şi face treaba fără să se bage peste treaba mea!

Aşa se face PR-ul bun! Eşti atent şi observi oportunităţile! Nu că aş avea eu cine ştie ce influenţă, dar, chiar şi aşa, vă povestesc cum a fost, nu?! Şi tot aşa se fac, cred, şi viruşii: eşti atent şi observi oportunităţile! :))

Din aceeşi serie “aşa se face PR” a fost şi evenimentul de lansare Kaspersky Internet Security & Kaspersky Anti-Virus, tot by Premium PR, în care accentul a fost pus pe amintirile pe care le putem pierde dacă nu ne protejăm computerele, dar şi pe calităţile produselor, însă explicate pentru “afoni” în ale IT&C-ului, aşa cum sunt şi eu.

De exemplu, Safe Money, o tehnologie unică menită să protejeaze atât cardul de credit, cât şi contul bancar în timpul sesiunilor de online banking şi de lucru cu alte sisteme electronice de plată, sau modulul anti-spam avansat, ca să nu mai primim veşti de la toţi moştenitorii cu taxe neplătite din lume! Pe scurt, că nu mă pricep la detalii tehnice, v-am spus, o grămadă de chestii care să prevină durerile de cap în ceea ce priveşte securitatea datelor, a informaţiilor şi, da, a amintirilor pe care le păstrăm în computerele noastre. Şi, ca om păţit, şi păţit rău!, credeţi-mă, e foarte important să te protejezi de asemenea ameninţări!

Cu ocazia asta am primit două licenţe Internet Secuity 2013, una pe care, cu voia voastră, o păstrez, întru continuarea bunei relaţii cu propriul laptop, şi una pe care o dau cetitorilor de printreranduri, adică vouă!

Deci concurs, da?  Ca să câştigaţi acestă licenţă (codul de activare), aş vrea să-mi spuneţi ce anume aţi salva din casa voastră dacă aţi afla că, peste zece minute, vine un cutremur? Eu aş salva motanul, desigur, laptopul, telefonul, un tablou primit de la tata, pe ursul de pluş Vlăduţ, prietenul meu din copilărie, vreo două cărţi cu dedicaţie de la autori şi, dacă mă gândesc bine, cam asta ar fi tot.

Îmi povestiţi până luni seară, că nu ne grăbim nicăieri. Cutremurul e doar o ipoteză de lucru! :)

UPDATE: dragilor, vă mulţumesc pentru răspunsurile de până acum! Voi anunţa câştigătorul sau câştigătoarea miercuri dimineaţă, din motive pe care vi le explic ca update la update! :))

Asa! Premiul a plecat la Laura, pe care o felicit, iar vouă vă mulţumesc mult pentru participare si pentru opţiuni. Zău c-aş fi uitat actele acasă, altfel! Cât despre întârzierea anunţului, e din pricina programului ultra încărcat de zilele astea! Iertare! :)

Share: