Săptămâna trecută, într-o frumoasă zi de toamnă, PUMA a invitat nişte oameni, teoretic creativi, să se joace cu o vopsea şmecheră, care se activează la lumină, şi să deseneze nişte tricouri şi nişte genţi de pânză cum le-o plăcea, cu mana, liber, ori cu un şablon, ori să imprime o fotografie proprie, sau, şi mai bine, vreo poză făcută de Alex Gâlmeanu.

Toată povestea a fost for fun, cred, aşa, de dragul creativităţii, şi a avut şi o temă, Love Thy Planet – fiindcă celor de la PUMA le pasă de planetă. Concret, există un parteneriat cu Wildlife Works pentru producţia de articole PUMA în Kenya, ceea ce înseamnă locuri de muncă pentru oamenii de acolo, dar şi o îngrijire a mediului, prin procesele de fabricaţie.

La evenimentul de săptămâna trecută nu a existat o temă impusă, ci doar un premiu de 2000 de euro pentru echipa care avea cel mai fain produs personalizat… nu am stat sa aflu cine a câştigat, nu despre premiu a fost vorba ci despre distracţie. Eu am încercat să-mi fac o sacoşă cu “PUMA” din dotare, aka Domnul Sony, dar a ieşit aşa de spălăcită treaba că nici nu vă arăt rezultatul, ci doar încercarea, adică varianta plasă + film, ca după ce am luat pelicula menită să facă vizibilă moaca motanului pe pungă, a rămas doar o baltă de culoare şi atât. Me sad!

Despre tricoul personalizat nici măcar nu vreau să încep să vorbesc, bunele mele intenţii erau să desenez un portativ şi să scriu citeşte printrerânduri, ceea ce am şi făcut, doar că din scrierea cu pensula nepotrivită pe textilă, cu o vopsea cam groasă şi c’o mână neobişnuită cu asemenea condiţii de scriere + spălatul obligatoriu de după au dus la imposibilitatea de a se înţelege ceva!

Iar pe partea ailaltă de tricou, adică pe faţă, că nu eram fraieră să mă joc doar o singură dată per tricou, am încercat cu un şablon.

dar, deşi am făcut totul ca la carte, nici cu asta n-am avut mai mult noroc, că desenul se vede… vag! Şi n-am mai primit alt tricou sau altă plasă pentru încercări suplimentare :((

Acu’ nu-mi e clar care e mesajul întâmplării, că vopseaua meseriasă care se activează la lumină, Lumi, pe numele ei, nu se găseşte la România, iar de distrat m-aş fi distrat mai tare dacă toată întâmplarea era organizată (ceva mai) bine. Apreciez, totuşi, ideea de personalizare a hainelor, şi încă mult! Şi, de ce să nu zic, unora le-au ieşit nişte chestii destul de purtabile, după cum se poate vedea şi în fotografia de mai jos:

Şi am mai aflat, că, na, trebuia să mă documentez un pic, că fondatorii PUMA şi Adidas erau fraţi. Iniţial au fondat o companie împreună, după care, vreo două decenii mai târziu, s-au certat şi separat, Rudolf Dassler punând pe picioare PUMA, iar fratele lui, Adolf, devenind stăpânul Adidas. Cât de tare e asta?! :)

Ah! Încă ceva! Puteţi să participaţi şi voi la concursul PUMA Love Thy Planet cu fotografii care să înfăţişeze conceptul propus de organizatori, adică Ce îţi place mai mult la planeta noastră, ce ai vrea să păstrezi? – vedeţi regulamentul aici. Premiile sunt, de asemenea, tentante, dar trebuie să vă grăbiţi, fiindcă acest concurs se termină pe 4 noiembrie.

Share: