November 14

Cât tupeu?! Cât?!

Pricep că e perioadă electorală, pricep că “e mulţi, da’ proşti” şi lor le trebuie masa de manevră, dar chiar să dai 10 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, via Ministerul Culturii, zece milioane de lei ca să se repare nişte biserici şi case parohiale, chiar nu înţeleg!

După ce că avem infinit mai multe biserici decât şcoli, după ce că urlă spitalele după medicamente şi şcolile după un acoperiş ori manuale care nu sunt din secolul trecut, după ce că poliţia nu e-n stare să-i apere nici pe cei care ar trebui să impună legea, după atâtea “după ce”-uri şi nici să nu mă stârniţi cu discuţia despre Catedrala Neamului şi costurile ei nesimţite, mai dăm zece milioane la Biserici?! Păi de ce, mă, păi de ce să plătesc eu biserici din impozitele mele?!

Comunităţile interesate de acest aspect n-au decât să cotizeze local, cu bani de la primării sau din buzunarele lor, treaba lor, n-au decât, dar nu din fondul de urgenţă, nu prin Ministerul (in)Culturii! Nu bagă şi ICR ceva? Hai, că şi bisericile au calorifere!

PS Copiii ăştia care au cancer şi trăiesc prin spitale, n-ar avea şi ei nevoie de una-alta? Dacă vreţi şi puteţi ajuta cumva, vă rog să intraţi pe pagina ASTA de facebook. Mulţumesc.

sursa


Tags: , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 14/11/2012 by ruxandra in category "ţara mea de d'oh!

7 COMMENTS :

 1. By Jacqueline on

  Ma bucur ca spune (in sfarsit!) cineva lucrurilor pe nume.

  Pentru ca nu-i asa, Dumnezeu sta doar in biserici restaurate, in niciun caz in vreo scoala sau vreun spital. :|

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   daca’i intrebi pe mai marii bisericii, sta in bogatia institutiei pe care o conduc si in masinile straine si scumpe pe care, de asemenea, le conduc!

   Reply
 2. By ned32news on

  intr-o tara imbatranita in care pe fundul cutiei Pandorei a mai ramas o speranta scofalcita intr-un dumnezeu care “ajuta” e dificil sa ai ratiune. Paine si circ. Cu accent pe cea de-a doua. 10 milioane nu sunt bani multi. Putin cate putin, insa se aduna. Si se imprastie complet lipsit de viziune (din partea mai-marilor) in tot soiul de directii dubioase. Intr-o alta ordine de idei, vine iarna. Sunt curios cati oameni vor ramane inzapeziti si cat o sa ne coste iesirea din iarna cu cat mai putine victime. 10 milioane? mai mult? mai putin? Cheltuirea banilor facuta de niste indivizi care nu vad in viitor nici macar pana saptamana viitoare, d-apai pana peste ani (sau zeci de ani) este oarecum justificata de incompetenta data de aceasta lipsa de viziune. Mi-as dori sa vad care sunt directiile strategice de dezvoltare ale Romaniei pe 50 de ani. Ups! Nu exista… (sau poate nu stie publicul de ele, nu?). Dati-i bani dragilor lui Doamne-Doamne, pt ca oricum totul se duce dracului, si cum banul e ochiul sau, e ok sa ajunga tot acolo (via “Upstairs”). :P

  Reply
 3. Pingback: Dăruind vei dobândi! | teamcomm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *