December 29

Părinţi cu conexiune la internet!

Buna mea prietenă, L., are un frate plecat de-acasă de ceva vreme până hăăăăt peste Ocean, fix la New York! Părinţii lor, pe care toată gaşca noastră îi iubeşte tare, fiindcă sunt foarte faini şi fiindcă ne găzduiesc, claie peste grămadă, la ei acasă de vreo câteva ori pe an, nu-l văd prea des, fireşte, dar de când L. a aranjat de un laptop şi de internet, fratele ei se vede chiar frecvent cu părinţii, online. Într-una dintre aceste convorbiri, pe final, când i-a spus fiului, aşa, de la distanţă, duios, “Ai grijă de tine”, mama prietenei mele a mângâiat uşor marginea ecranului. Mi-e greu, dacă nu chiar imposibil să vă spun cât drag şi dor erau strânse în mângâierea aia!

Între timp, ta-daaaa, cea mai bună idee de Crăciun, ai mei au Internet. Nu mi-e clar cât o să folosească “jucăria” asta, dar îmi place ideea ca tata să se plimbe pe google şi mama să citească reţete sau mai ştiu eu ce pe net. Îmi dau seama că pentru ei orice legat de această lume 2.0. e mai străin decât ar fi greaca veche pentru mine, dar posibilităţile de comunicare şi de găsit portiţe noi de dialog cu ei îmi par atât de atrgătoare, încât cred că e cel mai drăguţ cadou posibil.

Nu ne vedem părinţii prea des – o ştiu eu, care stau la doi paşi de ei, şi o ştiţi şi voi care staţi la mai mulţi paşi – aşa că ar trebui să profităm de Internet pentru scurtarea distanţelor dintre noi şi ei. Pentru noi ritmul e altul, mai rapid, plin de informaţii, de muncă, proiecte, prieteni, în fine, tot ce ne populează viaţa şi ne încarcă agendele. Şi mă gândesc că poate dacă îi ajutăm să fie aproape de noi în dimensiunea asta virtuală o să fie mai aproape punct.

De aceea…

Da, de azi tata are email. Şi e doar o chestiune de timp până când o să citească ce scriu eu aici (yey, încă un cititor!) sau pe FB. Şi până la întrebări şi nelămuriri! Dar, despre asta, într-un episod viitor.


Până una-alta, luaţi de aici un pachet cu net si HBO GO pentru doar 39 de lei pe lună (fără voce, că ai mei au deja telefonie fixă, tot de la Romtelecom) şi laptopuri cu reducere şi posibilitatea de a le achita în rate! Eventual, profitaţi şi vă luaţi unul nou pentru voi şi ei îl primesc pe cel pe care îl folosiţi acum. Toată lumea câştigă! :D


Tags: , , , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 29/12/2012 by ruxandra in category "ganduri printre randuri

9 COMMENTS :

  1. By ruxandra (Post author) on

   de investitie nu am nici un dubiu. despre fidelitate nu’s prea sigura, in sensul ca nush daca o sa’i “prinda” netul atat de tare incat sa se conecteze zilnic :)

   Reply
 1. By lilisor on

  Nu strică să le instalezi un program gen TeamViewer pentru a le rezolva eventualele probleme. Mă rog, dacă locuiți aproape, e mai simplu să mergi la ei. Dar cum ai mei sunt taman la vreo 200 km depărtare, e mai ușor să le rezolv problemele direct de pe calculatorul meu. Pentru părinții mei, care nu cunosc limba engleză, inclusiv „Password and user do not match??? reprezintă o provocare.
  I-am învățat cu skype și să caute pe net, să se documenteze bine înainte de a cumpăra ceva online. Și nu, nu i-am învățat cu Facebook sau cu alte rețele sociale.

  Reply
 2. By Cristi VADUVA on

  Si eu am plecat de vreo 5-6 ani din tara, am lasat calculatorul conectat la net acasa, insa maica-mea vroia sa mai cumpere o tastatura, ca cica nu gasea toate litere pe tastatura pe care o lasasem eu (vorbeam doar pe yahoo messenger), apoi si-a luat microfon si am inceput sa ne auzim. Am pus si webam si ne-am si vazut, usor usor a invatat sa foloseasca word si excel pentru la munca, am facut conferinte pe skype (eu in sua, mama in italia, tata acasa in sf.gheorghe, covasta – si sora-mea de la Cluj), apoi si mama si tata au aparut pe facebook. Acum rar trec 2-3 zile inca sa nu povestim, si chiar daca sunt la mii de km distanta, internetul ma face sa ma simt mai aproape. Chiar si de sarbatori am video-chat-uit vreo 2 ore, inclusiv cu bunica (de 72 de ani)

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   bunica super cool! azi l’am invatat pe tata sa intre pe youtube :)
   (adica sper ca l’am invatat!)

   Reply
 3. By Cristina on

  si eu sunt plecata de 2 ani de acasa, iar inernetul si computerul cu toate aplicatiile chiar vin sa scurteze distante. Mi-am schimbat culoare parului, mi-am cumparat o haina, am gatit ceva…mereu parintii poat nu doar sa stie ce fac dar sa si vada, pentru a se bucura de schimbari.. ehh

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *